Ergenekon ve 17 Aralık savcıları görevden alındı




Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde aralarında Ergenekon Davası savcılarının da bulunduğu 90 savcının görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yapan savcılar da yer alırken, 25 hakim de başka adliyelerde görevlendirildi
Emniyet’teki görevden almaların bir benzeri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleşti. Ergenekon savcılarının da aralarında bulunduğu 90 savcının görev yeri değiştirilirken, 25 hakimin de başka adliyelerde görevlendirildiği öğrenildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 16 Ocak’ta atanan Hadi Salihoğlu geçen hafta basın mensuplarıyla yaptığı tanışma toplantısında, “Buraya geldiğimiz belli olsun. Esaslı görev değişiklikleri yapacağız” şeklinde yaptığı açıklamanın ardından Salihoğlu, ilk görev değişikliklerini yaptı.
Pekgüzel ve Taşkın gitti
Ergenekon davasının mütalaasını hazırlayan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2. Heyetinden İstanbul 26. 27. Noterleri ile İstanbul 13. İcra Müdürlüğü’nün denetimine atanırken, yine Ergenekon davası savcılarından Nihat Taşkın da, 13. Ağır Ceza Ceza Mahkemesi 2. heyetinden, İstanbul 28. ve 29. Noterleri ile İstanbul 14. İcra Müdürlüğü’nün denetimi görevine getirildi.
17 Aralık savcıları da gitti
Üç bakan çocuğu ile iş adamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu’nun da şüphelileri arasında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına bakan Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosunda görevli savcı Celal Kara ile Memur Suçlarına bakan Mehmet Yüzgeç’in de görev yerleri değiştirilirken, eski Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından sonradan görevlendirilen Mustafa Erol da 17 Aralık dosyasından alındı. Celal Kara, İnfaz-İlamat Bürosu’nda İnfaz Savcısı olarak görevlendirildi. Soruşturmada sadece savcı Ekrem Aydıner kaldı. Dosyaya yeni savcılar görevlendirilip görevlendirilmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.
Hadi Salihoğlu’nun yaptığı değişiklikle önemli soruşturmalara bakan savcıların da yerleri değişti. Yerleri değişen savcılardan bazıları şöyle:
- Şike ve Odatv davasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlayan Ufuk Ermertcan 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görevinden İstanbul 16. ve 17. noterleri ile İstanbul 8. İcra Müdürlüğü’nün denetimine,
- Pınar Selek davasında mahkemenin Yargıtay’ın bozma kararına karşı direnmesi üzerine, “Usul ve yasaya uygun verilen Yargıtay kararına uyulsun” diyerek mahkemenin direnme kararına itiraz eden savcı Nuri Ahmet Saraç, 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul 22. ve 23. noterleri ile İstanbul 11. İcra Müdürlüğü’nün denetimine,
- MİT soruşturması savcıların İsmail Işık İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul 34 ve 35. noterleri ile İstanbul 20. İcra Müdürlüğü’nün denetimine getirildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.