Yolsuzluk parasıyla neler yapılırdı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun boyutlarının 247 milyar lira olduğunu belirterek, “Arkadaşlarım bir hesap yaptı, ne olurdu bu 247 milyar lirayla? 2 milyon 831 bin işsize 8 yıl asgari ücretten ücret ödenirdi. 

 

300 bin atama bekleyen öğretmenin tamamı atanırdı ve 30 yıl maaş ödenirdi. 9 milyon 500 bin emekliye 25 bin lira ikramiye ödenirdi. 6 GAP yapılırdı. 30 tane Marmaray yapılırdı. 5 bin 363 adet F-16 uçağı alınabilirdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olaydan bu kadar ürkmesinin nedeni bu” açıklamasında bulundu.
Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanları Seçime Hazırlık Toplantısının açılışında konuştu. AKP iktidarının devleti çalışamaz hale getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bir Sayın Bakan diyor ki ‘Herkes kendi işine baksın.’ Bu demokrasilerde çok temel söylemdir. Herkes kendi işine bakacak. Görevini aksatan insan ceza hukukuna göre cezalandırılır ama herkes görev yapsın derken birilerinin görev yapmasını engellemek de suçtur” diye konuştu. 17 Aralık’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonun yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi bunu kapatmak için olağanüstü çaba harcıyorlar. İktidarın yapması gereken neydi; 1994’de Recep Tayyip Erdoğan söylemişti, ‘Yolsuzluğu babam da yapsa sonuna kadar takip edeceğim.’ Peki bugün? Bakanlar, onların çocukları ve kendi çocuğu şaibeli durumda. E niye bunları takip etmiyorsun? Savcı, polis, yargıç görevini yapacak, engelliyorsun. Hani herkes kendi işini yapacaktı, sen neden engelliyorsun? Yolsuzlukları meşrulaştırdığınız andan itibaren toplumun temeline dinamit koymuş olursunuz. Toplum çürür” dedi.
“İŞTE ORASI DEVLETİN ÇÖKTÜĞÜ YERDİR”

“Helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi var” diye soran Kılıçdaroğlu, “Para sayma makineleri… Normaldir. Milyarları nasıl sayacaksın? Say say bitmez. Yatak odasına koymuş beyefendi sayıyor. Haram parayı başka türlü bitiremez. Akıyor oluk oluk. Mahkemeden karar alıyorlar. Savcı tebliğ ediyor, ‘Şu kişileri getirin ifadelerini alacağız.’ Vali talimat veriyor, ‘Sakın hiçbir polis yerinden ayrılmasın.’ İşte orası devletin çöktüğü yerdir. Açıkça Anayasa’ya, yasalara aykırı bir uygulamayı yürütme organı başlatmıştır. Çünkü beyefendinin oğlu da var onların içinde, Bilal Erdoğan. Gelemez.” dedi.

http://www.odatv.com/n.php?n=yolsuzluk-parasiyla-neler-yapilirdi--0401141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.