TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Perinçek ile koğuşunda görüştü



2 paralel hükümet 2 ordu olamaz
İP lideri Doğu Perinçek, kendisini ziyaret eden TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerini PKK’nın özerklik hazırlığı konusunda uyardı... AKP’lilere ‘Başbakanınıza söyleyin Esad’la el sıkışsın’ dedi
AKP’li Ayşe Türmenoğlu, Mehmet Kerim Yıldız, Mehmet Metiner, CHP’li Veli Ağbaba ve BDP’li Murat Bozlak’tan oluşan TBMM İnsan Hakları Cezaevi Komisyonu üyeleri, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İşçi Partisi yöneticileri Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Oktay Yıldırım ve Turan Özlü ile Silivri Cezaevi’nde görüştü.
Komisyon üyeleri Perinçek’i, dört gün önce hücreden çıkarılarak getirildiği koğuşta dinledi. Üyelerin, beş buçuk yıldır cezavinde bulunan İP lideri Perinçek’in güçlü görünümünden ve İP yönetcilerinin koğuşlarında oluşturdukları büyük kütüphaneden etkilendikleri öğrenildi.
Görüşmeyle ilgili sorularımızı yanıtlayan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Perinçek’in, Silivri Cezaevi’ndeki koğuşundan TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerine şu mesajları verdiğini aktardı:
‘Gladyo operasyonuyla buradayım’
Bu koğuşa dört gün önce geldim. Beş buçuk yıldır tek başıma bir hücrede kalıyordum. Cezaevinde ne yapılıyorsa bize de o yapılıyor. Burada bize yönelik bir hukuksuzluk yok. Ben bir Gladyo operasyonu sonunda buradayım. Ergenekon davasında Danıştay cinayetine karışanlar hariç tek bir suçlu yok. Danıştay cinayeti de terör suçu olması için bu davaya yamanmıştır.
‘Türkiye’ye ABD merkezli kumpas kuruldu’
“TSK’ya kumpas kuruldu” sözü doğru değil. Cumhuriyete ve Türkiye’ye kumpas kuruldu. Bu kumpas, ABD merkezli bir kumpastır. Bu, sadece bize değil; Türkiye’ye yapılan bir haksızlıktır.
‘Türkiye cephesi oluşturmalıyız’
ABD’nin Suriye’yi bölme planı başarısızlığa uğramıştır. Türkiye’yi bölme planı da başarısızlığa uğrayacaktır. Bunun için bir Türkiye Cephesi oluşturmalıyız. Türkiye’nin birliği için bütün güçler çaba göstermelidir. Vatan birliğini isteyen bütün partiler; CHP, MHP ve AKP’liler bu cepheye dahil olmalıdır. (Heyette yer alan BDP’li Murat Bozlak’a dönerek ) Murat kardeş buna siz de dahilsiniz.
‘Çözüm sürecinin patronu Türkiye değil’
Türkiye; Suriye, İran ve Irak’la bölgesel bir ittifak kurmalı. Biz Türkiye’de Kürt kardeşlerimizle eşitlik ve özgürlük temelinde birleşebiliriz. Çözüm sürecinin patronu Türkiye değildir. Bu süreç, Türkiye’yi böler ve PKK’ya alan yaratır. İki ayrı paralel hükümet, iki paralel ordu olmaz. Özerklik bir çözüm değildir. Bu, Kürtleri ikinci sınıf yapar.
‘Hiçbir güç artık bizi burada tutamaz’
Ergenekon, Balyoz ve diğer davaların hepsinin içi boş ama biz hâlâ buradayız. Bu iş mutlaka çözülmeli, ancak seçimden önce çözülmelidir. 17 Aralık’tan sonra yaşananları gördükten sonra hiçbir güç bizi burada tutamaz.
‘Yapılan 8 seçimde de içerdeyim’
Siyasi parti genel başkanı olarak 8 seçimdir içerideyim. Yaşamım boyunca şiddetin yanında olmadım. Ben hapis yatmaya alışığım. Ne kadar ceza verilirse verilsin yatarım. Bu, beni etkilemez. Ancak Türkiye bu sorunla seçime gitmemeli. Meclis’teki partiler bizim içinde olmamızı bir rekabet konusu ve partiler arası bir mücadele konusu olarak görmemelidir.
‘Cemaatle mücadele de önemli’
Yolsuzlukla mücadele önemli, ancak Cemaat’le mücadele de önemlidir. Türkiye, egemen bir ülke olursa yolsuzluk da biter.
Erdoğan’a Esad mesajı
(AKP’lilere dönerek) Genel Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan’a söyleyin: Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunsun. Suriye ile tekrar barış yapsın, el sıkışsın, onların toprak birliğini savunsun. (Bir AKP’li milletvekilinin ‘Esat ile mi?’ diye sorması üzerine de) Evet, Beşar Esad, Suriye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır.
‘Barzani ile değil Maliki ile dostluk kurun’
Türkiye’den Suriye’ye terörist ve silah gönderilmesin. Tekrar barış yapılsın ve gerekirse Suriye sınırındaki mayınlı araziler temizlensin. Suriye’ye terörist ve silah gönderirseniz TIR sorunları gibi sorunlar olur. Şu anda Türkiye dünyada teröristlere destek veren bir ülke gibi görünüyor. Oysa Türkiye’nin yapması gereken; İran, Suriye ve Irak ile yeniden dostluk ilişkileri kurmaktır. Irak’ta Barzani ile değil Maliki ile dostluk kurulmalıdır. İran’a yönelik ambargoyu kaldırmalıyız.
‘PKK silah bırakıp örgütü dağıtırsa genel af gündeme gelir'
Görüşmede “genel af” konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Perinçek’in bu konuda, “PKK silah bırakıp örgütü dağıtırsa genel af gündeme gelir” dediği bildirildi. AKP’li bir milletvekilinin “Genel af Abdullah Öcalan’ı kapsamalı mı?”, “Apo ne olacak?” diye sorması üzerine Perinçek’in, “Kişiye özel yasa çıkmaz. Genel af olursa onun için de olur. Paralel ordu olmaz. PKK silah bırakıp, örgütü dağıtırsa eşitlik ve özgürlük temelinde bir ülke kurarız. Şimdi uygulanan ‘çözüm süreci’ PKK’ya yeni bir ordu yaratma imkânı veriyor” dediği belirtildi.
Silivri’de elle yazı yazma devri
Perinçek ve diğer partililer, 12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 Darbesi’nde de tutuklandıklarını ve cezaevine konulduklarını belirterek, “O dönemlerde cezaevlerinde daktilo veriliyordu. Şimdi elle yazmak zorunda bırakılıyoruz. Cezaevlerinde bilgisayar kullanımına izin verilmeli” dediler. Ağbaba bu durumu “AKP hükümetinin yönettiği cezaevlerinde Yontma Taş devri gibi ‘elle yazı ve kitap devrine’ dönüş yapıldı” diye yorumladı.
Zihni Erdem / Ankara
Kategorideki tüm içerikleri görmek için tıklayınız

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.