AKP savaş düzenine geçti



Suriye'ye yönelik olası askeri operasyona katılmasna kesin gözüyle bakılan AKP, bu akşam kurmaylarıyla güvenlik toplantısı yapıyor. Sınır bölgelerinde ise sığınaklar hazırlandı.

ANKARA- Suriye'de ateşle oynayan AKP, Türkiye bataklığa sürüklüyor. Ankara'da bütün itirazlara rağman savaş tamtamları çalıyor.
GÜVENLİK TOPLANTISI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Suriye ile ilgili yaşanan sıcak gelişmelere ilişkin güvenlik toplantısı yapılacak.
Başbakanlık Resmi Konut’ta saat 18.30’da başlaması planlanan toplantıya, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılacak.
“Suriye” konulu toplantıda Suriye’ye yapılacak olası bir müdahalede, Türkiye’nin alacağı pozisyon, ordunun hazırlık durumu, istihbarat raporlarının değerlendirilmesi, iç güvenlik hazırlıkları gibi önemli konuların görüşülmesi bekleniyor.
SIĞINAKLAR OLUŞTURULDU
Sadece Ankara değil, sınır illerinde üst düzey “güvenlik önlemleri” alındı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ni de kapsayan güvenlik önlemleri çerçevesinde, “ilçede kimyasal silah tehdidine karşı sığınaklar oluşturulduğu ve sınırda kimyasal taraması yapıldığı” belirtildi.
SINIRDA GAZ MASKESİ STOKU
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD), Suriye'ye sınır illere yaşamsal maddelerin, ilaç ve gaz maskelerinin stoklandığını ve 7 noktada sığınak yeri belirlendiğini açıkladı.
HATAY VALİLİĞİNDE SALDIRI TEDBİRLERİ TOPLANTISI
Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, bugün ilin mülki amirleri ile güvenlik birimlerini toplantıya çağırdı. Valilik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Kadim Doğan başkanlığındaki toplantıda, olası bir saldırı ihtimali üzerine alınacak tedbirler ile yapılması gerekenler konuşulacak. Öte yandan, kimyasal saldırıya karşı oluşturulan sığınak yerleri ile ilgili de görüş alışverişinde bulunulacak.



,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive