Operasyon partisi




CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP’nin ülkeyi cezaevine çevirdiğini ve Türkiye’yi cezaevi yönetir gibi idare ettiğini iddia ederek, “AKP siyasi parti olmaktan çok polis örgütüne dönüşmüş bir operasyon partisidir” dedi.
Toprak, yaptığı yazılı açıklamada AKP’yi sert sözlerle eleştirerek, “Siyasetin, demokrasinin, toleransın, farklı düşüncelerin ifade, örgütlenme ve eylem hakkının ne olduğunu bilmeyen, anayasada tanımlanan hakları bir bir çiğneyen AKP, bütün demokratik kurum, ilke ve değerleri yok etmektedir. Üniversitelerde, statlarda, sokaklarda, meydanlarda siyaseti yasaklama yoluna giden AKP ülkeyi cezaevine çevirmiş ve Türkiye’yi cezaevi yönetir gibi idare etmektedir” ifadelerini kullandı.
“AKP KENDİSİ DIŞINDA BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİ KAPATMAYA ÇALIŞIRSA ŞAŞMAMAK GEREKİR”
AKP’nin kendi dışında hiç kimsenin siyaset yapmasına, ilan asmasına, slogan atmasına, miting düzenlemesine tahammül edemediğini savunan Toprak, şöyle dedi:
“Çok yakın bir zamanda AKP kendisi dışında bütün siyasi partileri kapatmaya çalışırsa şaşmamak gerekir. Çünkü bu zihniyet demokrasinin, siyasetin ve örgütlenmenin ne olduğunu bilmiyor ve öğrenmek istemiyor. O yüzden muhalif gördüğü herkese operasyon yapıyor, iftira atıyor, suçluyor ve açıkça yargıya müdahale edip, tutuklanmalarını istiyor. AKP siyasi parti olmaktan çok polis örgütüne dönüşmüş bir operasyon partisidir. Herkesi susturma hırsı yüzünden Metin Lokumcu hayatını kaybetti. Gezi olaylarında 5 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bu hırs yüzünden binlerce insanımız yaralandı ve gözaltına alındı.
Önümüzdeki süreçte Türkiye ardı ardına seçimler gerçekleştirecektir. Demokraside her seçim önemlidir. Ama Türkiye için bu seçimler yol ayrımı seçimleri olacaktır. Bu seçimler demokrasinin ömrü ve ülkenin kaderini belirleyecektir. AKP zihniyetinin seçimleri bile yasaklayabilecek bir anti-demokratik yaklaşıma sahip olduğu unutulmamalıdır.”
Odatv.com

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive