Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ulusalkanal.com.tr'ye konuştu



Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki 15 vekil ve yerel yöneticiler için hazırlanmış fişleme belgesinde adı geçen Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ulusalkanal.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fişleme belgesinin kendilerine ulaştığını belirterek, “TBMM açıldığında gereğini yapacağız” demişti. Kılıçdaroğlu, ayrıca belgelerde, ‘Uygur Kongresi Başkanı’yla görüştü’, ‘Alevi kurultayına katıldı’, ‘Ehl-i Beyt etkinliğine katıldı’ gibi ifadelerin geçtiğini de söylemişti.
ADİL CAN SİVRİKAYA
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, fişlenme olayıyla ilgili olarak bugünkü yönetimin yurtseverliği ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün savunulmasını suç saydığını aktardı. Genç, "Aynı zihniyet ve yönetimin yetiştirmiş olduğu bir MİT tarafından fişlenmek benim için onurdur" dedi.
GENÇ: FİŞLEME VATAN HAİNLİĞİ İÇİN YAPILIR
Genç, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tamamen onursuzca bir görüntü yaratmaktır. Fişlenme, vatan hainliği için yapılır. Vatan hainliğine karşı çalışan bizlere, AKP tarafından yapılan fişlemeler bana gurur verir."
"YURTSEVERLİĞİ SUÇ SAYIYORLAR"
Genç, İşçi Partisi tarafından geçen sene Nisan ayında, Ankara'da düzenlenen 'Büyük Anayasa Kurultayı'na katılmasının belgelerde geçmesinin, toplumu bilgilendirme görevi edinmiş olan vekilliğin yapılmasının artık suç sayıldığını aktardı. Aynı zamanda Genç, "Bu kurultay, toplantılar AKP'nin yaratmış olduğu karanlık zihniyete karşı yapılan mücadelerden biridir. Bunları fişlenme belgesi yapan onlar gibi bir zihniyettir" dedi.
Genç, "Bunlar yurtseverliği suç sayıyorlar. İnsanların birlik ve bütünlüğünü suç sayıyorlar. Onlar bana göre suçtur. Ben de onlara göre suç unsuruyumdur. Ben onları adam yerine koymuyorum." diyerek sözlerini noktaladı.
AYGÜN: FİŞLERDE YER ALAN EYLEMLERDEN ONUR DUYUYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise “MIT beni ve milletvekillerini fişlemiş.” dedi. En kabarık sicile sahip olduğunu belirten Aygün, kendisini fişleyenlere, fişlerinde yer alan eylemlerden onur duyduğunu söyledi.
Aygün, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Faşist ve halkına karşı gizli işler yürüten kurum gün gelir hesap verir.”
“KİŞİSEL OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYACAĞIM”
Bu olayın kurumsal bir olay olduğunu aktaran Aygün, CHP’nin parti olarak suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.
AĞBABA: BELGELERDE AYGÜN VE GENÇ’İN OLMASININ NEDENİ TUNCELİ’NİN ALEVİ NÜFUSUDUR
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’deki fişleme belgesinde Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün’ün olmasının, Tunceli’nin Alevi nüfusu olduğunu belirtti. Ağbaba, “AKP, her ortamda Alevilerin karşısında duran bir tutuma sahiptir” dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive