İP lideri Doğu Perinçek 6 ay önce yazmıştı



Anayasa Komisyonu'nda anayasanın ilk dört maddesi görüşüldü. Cumhuriyet gazetesinde bugün çıkan habere göre, AKP diğer partilere "başlangıç maddeleri, vatandaşlık gibi kritik konularda uzlaşalım, biz de başkanlık sistemi önerisini çekelim" şeklinde bir pazarlık önerisi getirdi. Öneri İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aylar önce yaptığı uyarıyı akıllara getirdi.

Doğu Perinçek 6 Mart 2013 tarihli yazısında AKP'nin, CHP'yi İmralı ittifakına dahil etmek için bu hamleyi yapacağını öngörmüş ve yazmıştı.
"Göreceksiniz, Tayyip Erdoğan Başkanlık rejiminden vazgeçecek. Bunun işaretleri şimdiden görülüyor. TÜSİAD mafyasından Fethullah cemaatine, Cemil Çiçek ve Abdullah Gül’den Yeni Şafak yazarlarına kadar AKP’nin çok önemli dayanakları, Başkanlık rejimine karşı.
Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık önerisi, CHP’yi İmralı ittifakına katmak için piyasaya sürülmüş gibi duruyor. Başlangıçta öyle olmasa bile, bugün o hale geldi.
Tayyip Erdoğan İmralı sürecinin kritik anında, “demokrasi icabı” Başkanlık rejiminden vazgeçecek ve Üçüncü Ortak’ın Anayasa sürecine muhalefetinin bir anlamı kalmayacak ve Türk Milletine karşı kutsal ittifak aleniyet kazanacaktır."
Doğu Perinçek yazısında özellikle mücadelenin Türk Milleti ve vatandaşlık tanımında geçeceğini vurgulamıştı:
"İşçi Partisi, başından beri uyarıyor:
Bu savaş, öncelikle Türk Milleti savaşıdır. Savaşın esas cephesi, Kemalist Devrimle kurduğumuz Cumhuriyettir, kazandığımız vatandır, oluşturduğumuz millettir.
...
Soruyoruz Anayasa hukukçularına ve herkese: Milleti olmayan vatandaş olur mu?
Vatandaşlık, niteliksiz bir kalabalığın içinde bulunmak mıdır?
Vatandaşlık bağı, siyasaldır ve devletin uyruğu olmaktır.
Ve devletin insan unsuru da, çağımızda bütün iklimlerde, millettir."

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive