Başbuğ: “Bizleri yıkamayacaklar“



26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ avukatı aracılığıyla Silivri Cezaevi'nden bir açıklama yaptı. Başbuğ, "Mustafa Kemal'in askerlerini iftira, haksızlık ve tertiplerle yıkamazlar" dedi. Başbuğ, Balyoz davasıyla TSK komuta kademesine gelecek komutanlar ordudan uzaklaştırıldığına dikkat çekti. 


Ergenekon davasında müebbet hapis cezası verilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kara propaganda ile asker ve aydınlara ceza yağdırıldığını söyledi.
İlker Başbuğ, "Mustafa Kemal'in askerlerini yıkamazlar" dedi.
"İftira atsalar da, haksızlık ve eziyet etseler de, bizleri yıkamayacaklar. Çünkü, bir şeyi unutuyorlar: Bizler 'ebedi başkomutanımız' Mustafa Kemal Atatürk 'e gerçekten yürekten inanan ve bağlı olan generalleriz, amiralleriz, subaylarız, astsubaylarız!"
Başbuğ, Ergenekon kararlarında Danıştay cinayeti azmettiricisi olarak hüküm giyen Osman Yıldırım'ın beraat etmesine, asker ve aydınlara ise ceza yağdırılmasına dikkat çekti.
Anketlerde ortaya çıkan tabloyu hatırlatan Başbuğ, Türk halkının yüzde 70'inin Ergenekon davasına inanmadığını ve genelkurmay başkanını terör örgütü yöneticisi olarak görmediğini vurguladı.
Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademelerinde yer alabilecek nitelikteki komutanların da Balyoz davası komutanlar ordudan uzaklaştırıldığını söyledi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive