'PKK'ya af' AKP'yi böldü



Son dönemlerde Gezi Parkı, öğrenci evleri ve dershane kriziyle boğuşan AKP'de şimdi de "PKK'ya af ve Kürdistan" krizi ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Kürdistan" ifadesini kullanması, arkasından da "Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak" sözlerinin gazetelerde "PKK'ya af" olarak duyurulması AKP içindeki sıkıntıyı artırdı. Çok sayıda vatandaşın AKP genel merkezini telefonla arayarak tepkilerini dile getirdikleri öğrenildi. Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı dinleyen parti yöneticilerinin de açıklamaya itiraz ettikleri belirlendi.

'PKK'ya af harakiri yapmaktır'
Bir MKYK üyesinin, "Önümüzde 3 seçim var. Böyle bir zamanda PKK'ya affı gündeme getirmek harakiri yapmaktır. Böyle bir karar MKYK'da tartışılmadan nasıl kamuoyuna açıklanır" dediği bildirildi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Başbakanın Diyarbakır konuşması için çok çalıştık. 'Kürdistan' sözcüğünü kullanıp kullanmamak için çok tartıştık" açıklaması da AKP içinde Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresinde bile bu konuda görüş birliği olmadığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Bu arada, AKP'nin politikalarında etkili olan ve Başbakana yakın "dar ekip"e tepkilerin giderek arttığı ifade edildi. ekibin Başbakan Erdoğan'ı yanlış yönlendirdiğini, Başbakanın ruh haline göre fetva verdiklerini belirten bazı AKP yöneticileri, bu ekibin AKP'yi uçuruma sürüklediğini söylediler.
60 AKP'li vekil toplantı yaptı
AKP'yi yakından tanıyan bazı işadamları, AKP'deki krizin daha da büyüyeceğini, belediye başkan adaylarının açıklanmasının milat olabileceğini ifade ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir bahane ile 60 civarında milletvekilinin bir araya geldiğini ve partideki gidişatı tartıştıklarını kaydeden işadamları, bu toplantıda yaşanan gerilimin çok yüksek olduğunu belirttiler.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive