Öcalan'a af mı geliyor ? + VİDEO



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Erdoğan'ın ilan ettiği affın Abdullah Öcalan'ı da kapsayacağını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde konuşan Barzani, "Kürtler özgürlüğe çok yakın. İşler gelişirse, Öcalan da dahil olmak üzere af gelir" dedi.


Öcalan'a af mı geliyor ?
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır ziyaretini "Bir gün Diyarbakır'da Kürt bayraklarıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım" sözleriyle anlatan Barzani, Başbakan Erdoğan'ın af ilanını değerlendirdi.
Belediye'de BDP ve DTK'lılarla bir araya gelen Barzani, "Kürtler özgürlüğe çok yakın. Ve bunu silahsız, sivil bir mücadele ile başaracak. Başbakan da meydan konuşmasında aftan bahsetti. İşler dediğim çerçevede gelişirse Öcalan da dahil olmak üzere af gelir" diye konuştu.


Barzani Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası konuşan Barzani öncelikli işimiz "Kürtlerin birliği" dedi.
PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yönelik eleştirilerini BDP'lilere ileten Barzani, "PYD oyun bozanlık yapıyor" dedi. Barzani, PYD'nin Erbil'de kurulan Kürt Yüksek Konseyi'ne uymasını, Kürt Konferansı'nın da bir an önce yapılmasını istedi.
Açılım sürecinin arkasında olduklarını vurgulayan Barzani, sürecin yürütücüsü olan Başbakan Erdoğan ve Abdullah Öcalan'a teşekkür etti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive