Erdoğan'dan Atatürkçülüğe 'bölücülük' yakıştırması



Başkent protokolü, Anıtkabir'deki resmi anma töreninin ardından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğinde bir araya geldi.


Başbakan Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Mustafa Kemal'e övgüler diziyormuş gibi yaparak, Atatürk ilkelerini, Atatürkçülüğü hedef aldı.
Sonradan üretilmiş sembol...
Mustafa Kemal'in ölümünün ardından Atatürkçülüğün paravan olarak kullanıldığını iddia eden Erdoğan, şunları söyledi: "Atatürkçülük ya da Kemalizm ideolojisi çoğu zaman, Mustafa Kemal'in fikirlerinden sapma göstermiş, bu akımlar Gazi'nin ideallerinin tamamen tersi bir istikametinde millete tepeden bakan, milleti dizayn etmeye çalışan, millet üzerinde baskı kurmaya çalışanların istismar aracı olmuştur.
Gazi Mustafa Kemal isminin ya da sonradan üretilmiş sembollerin arkasına saklanarak, toplumu kamplara ayırmaya çalışmak, Cumhuriyete ve milletimizin ortak değerlerine hakaret olduğu kadar Gazi Mustafa Kemal'in aziz hatırasına da haksızlıktır. Gazi Mustafa Kemal, onun eserleri ve onun mücadelesinden, baskıcı ve otoriter, başkalarının fikir ve yaşam tarzlarına tahammülsüz, Türkiye'nin farklılarını kabullenemeyen bir ideoloji asla çıkmaz. Gazi Mustafa Kemal istismar edilmeyi, semboller üzerinden tartışma amacı yapılmayı değil, fikirlerinin anlaşılmasını, duygularının hissedilmesini istemişti."
Yan yana oturdular
"Öğrenci evi baskın planı" konusunda birbirine zıt açıklamalar yapan Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Bülent Arınç, bu ayrışmanın ardından ilk kez, Milli Kütüphane'deki törende yan yana geldiler. Salona önce Tayyip Erdoğan geldi. Ardından Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anma için salona geldi. Arınç, nereye oturacağı konusunda bir an tereddüt yaşadı ve Erdoğan'ın solundaki koltuğa oturdu. Görüntü ve fotoğraf çekme işleminin uzun sürmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve Arınç'a dönerek, "Bu resim ve fotoğraflar sizleri kaydediyor" diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive