Fethullah'ın dönekleri ve Ağca İşçi Partisi düşmanlığında buluştu



Erkam Tufan Aytav'ın İşçi Partisi'ni hedef alan 'Aydınlık'tan kaçanlar' isimli kitabı yayımlandı. Habertürk kitabı tam sayfada tanıtırken Mehmet Ali Ağca, Akit üzerinden İP'i hedef adlı
Meclis'e türbanlı vekillerin girmesine muhalif siyasi partiler ve muhalif basın sessiz kalarak destek olmuştu. Türban ittifakı karşısında en gür sesi çıkaran İşçi Partisi ve Aydınlık hareketi, yandaş medyanın hedefi haline geldi. Hergün Doğu Perinçek'i hedef alan köşe yazılarının yayımlandığı gazeteler dün saldırıyı arttırarak Aydınlık geleneğini hedef aldı. 


Dönekler kitapta buluştu
Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav'ın imzasını taşıyan “Aydınlık'tan kaçanlar” isimli kitap yayımlandı. Kitabın yayımlanmasının ardından Habertürk gazetesi tam sayfa haberle Aydınlıkçılara saldıran kitabı tanıttı. Bülent Günal imzalı haberde geçmişte Aydınlık hareketinde yer almış yedi ismin “eteklerinin taşını döktüğü” ve “bir dönemleriyle hesaplaştığı” ileri sürüldü. Aydınlık'tan kaçanlar kitabı, dönekliklerinin sebebini açıklamaya çalışan Cengiz Çandar, Şahin Alpay, Oral Çalışlar, Gülay Göktürk, Ethem Sancak ve Büşra Ersanlı'nın anlatımlarından oluşuyor.
Kitabı yayımlayan Ufuk Yayınları'nın, Said Nursi'nin Riasalei Nur Külliyatı'nı ve Gülen cemaatine yakın isimlerin kitaplarını yayımlaması dikkatlerden kaçmadı.
Fethullah'ın solcuları
Habertürk'ün haberinde Aydınlık'tan kaçıp Fethullah'ta buluşan döneklerin kitapta yer alan anılarından alıntılar yapılıyor.
Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ethem Sancak, kitapta Fethullah Gülen'i şu sözlerle övüyor:
“Adanmışlık çok enteresan şey. Mesela geçen gün Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ABD'de ziyarete gittiğimde kendisine dedim ki; 'Ben adalet ve özgürlük arayışı peşinde solcu oldum.' Bana, 'Beni 72'de hapse attılar, yanı başımda hücrede solcu gençler vardı, onları gözledim, bunların içinde sahabe hayatı yaşayanlar vardı' dedi. Sahabe hayatı yaşamak çok zor bir şey... Dürüst olmak, kanaatkar olmak, yalan söylememek, baskıya boyun eğmemek, despotizme karşı hakkı savunmak, haklıyı savunmak. Mesela ben acayip şekilde sempati duydum bu objektif ve güzel değerlendirmeye.”
Tetikçi Ağca, Akit'e çok yakıştı
Hedef göstermeleriyle meşhur Akit gazetesinin sayfalarında dün yine Aydınlık korkusu vardı. Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile söyleşi gerçekleştiren Akit, Aydınlık'a saldırmaya devam etti. “Bizdeki solcular faşist” başlıklı söyleşide İpekçi'nin katili ve Papa suikasti sanığı Mehmet Ali Ağca'nın ifadelerine yer verildi. Ağca, Türkiye solunu, “Nazi, faşist, satanist ve Hitler'in çocukları” ifadeleriyle tanımlayarak Akit gazetesine yabancı olmadığının mesajını verdi. Daha önce “Mehdi'yim, ben İsa'yım dünyayı kurtaracağım” şeklinde demeçler vererek gündeme gelen Ağca'nın, Akit söyleşisinde “hidayete erdiği” ve kendini dini ifadelerle anlatması dikkatten kaçmadı.
“Türkiye'deki solu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Doğu Perinçek'i hedef alan Ağca, İşçi Patisi'ne ve Türkiye soluna saldırıya başladı. “Kanlı 1 Mayıs olaylarından Doğu Perinçek'in haberi vardı” iddiasında bulunan Ağca, sözlerine şöyle devam etti:
“Aydınlık grubu ve Türkiye'de kendini solcu zanneden insanlar Nazi faşistleridir, Hitler'in çocuklarıdır. Bunlara sol dediğin zaman Avrupa'nın hümanist solcularına hakaret etmiş olursun. Ben Avrupa'nın sosyal demkratlarına, sosyalistlerine saygı duyarım ama bizim Türkiye'de solcu geçinenlerin yüzde 90'ı Nazi, faşist, Satanist ve Hitler'in çocuklarıdır. Bunlar Çin'de, Suriye'de soykırımı destekliyor. Türkiye'de darbecileri destekliyor...” İşçi Partisi ve Doğu Perinçek'i karanlık güçlerle işbirliği yapmakla suçlayan Ağca, “CHP Kemalist faşizmin kalıntısıdır” diyerek Atatürkçülüğü hedef aldı.
Gülsuyu'ndaki çetelerle fotoğraflarının basında çıkmasının sorulması üzerine Oda tv ve sol medyayı “alçaklıkla” suçlayan Ağca, iddiaları reddetti.
'Gezi eylemlerinin arkasında İşçi Partisi var'
Akit'in “Ergenekon davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine “Ergenekon, Özel Harp Dairesi'nin uzantılarının bir araya gelmesinin sonucudur” diyen Ağca, Türkiye'de geçmişten bu yana yapılanan bir çete olduğunu ve buna Ergenekon denilebileceğini iddia etti.
Gezi Parkı eylemlerinin sorulması üzerine “bu olayı organize etmek yönlendirmek isteyen İşçi Partisi'dir, Doğu Perinçek'tir” dedi.
Gladyonun tetikçisi Mehmet Ali Ağca
Mehmet Ali Ağca, Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’yi, 1 Şubat 1979 günü İstanbul Maçka’da aracının içinde vurmuştu. Ecevit Hükümeti’nin işbaşında olduğu günlerde işlenen cinayet, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemiş ve hızla darbeye götürmüştü. İpekçi’nin o gün Ankara’da, Demirel ve Ecevit’le ‘uzlaşma’ için görüşmesi anlamlıydı. Cinayetin zanlısı olarak yakalanan Ağca, idamla yargılandığı sırada Maltepe Askeri Cezaevi’nden kaçırıldı. İki yıl sonra 13 Mayıs 1981 günü, bu kez Vatikan’da Papa 2. Jean Paul'e suikast düzenledi. Papa, Ağca’nın kurşunlarından yaralı kurtulmayı başardı. Ağca, İtalya’da yargılanıp, Mart 1986’da ömür boyu hapse mahkûm edildi. Cezasını 14 yıl çektikten sonra 2000 yılında Türkiye’ye gönderildi. Gasp suçundan aldığı ceza sonucu girdiği cezaevinden, Ocak 2006’da afla çıktı. Adalet Bakanlığı’nın itirazı ve Yargıtay’ın tahliye kararını bozması sonrası yeniden cezaevine girdi. 18 Ocak 2010’da tahliye oldu. Tahliye olduktan sonra TRT'de canlı yayına bağlanan Ağca, Ergenekon tertibini destekleyen açıklamalar yapmıştı. Ağca'nın, son olarak Hrant Dink cinayetinin azmettirici Erhan Tuncel'le kaçak olduğu günlerde görüştüğü basına yansımıştı.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive