Cemaat Hükümetin yasa taslağını ele geçirdi, kıyamet koptu



Uzun zamandır devam eden Hükümet-cemaat kavgası dersanelerin kapatılması tartışmasıyla yeniden alevlendi. AKP'nin, dersanelerin yanında etüt merkezlerinin de kapatılmasını öngeren yeni bir taslak hazırladığını iddia eden Zaman gazetesi, dün "Eğitime büyük darbe" başlığıyla çıktı.


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlandığı iddia edilen yasa taslağı, etüt merkezleri ve tüm kursların kapatılmasını öngörüyor. Taslağın Bakanlar Kuruluna gönderilmeden direk Meclis gündemindeki bir torba yasaya önerge ile eklenerek getirilmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Taslağa göre dershaneler, 2013-2014 sezonunun sona ermesiyle birlikte kapatılacak.
Taslağa göre, dershanelerin özel okula dönüşümleri için 3 yıl süre tanınacak. Bu sürede dönüşemeyen dershaneler ise kapatılacak.
'Sıkıyönetim uygulaması gibi'
Dershane olarak çalışmaya devam edenlere 500 bin ile 1 milyon lira arasında ceza verilecek. Kapatılan dershanelerin işsiz kalan öğretmenleri de KPSS şartı aranmaksızın MEB kadrolarına mülakatla atanacak. Çok sayıda dersane ve etüt merkezi sahibi olan ve buraları örgütlenme merkezi olarak kullanan cemaatin, taslak üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini iyice sertleştirdiği görülüyor. Taslak için "Sıkıyönetim uygulaması gibi" diyen Cemaatin gazetesi Zaman, taslağın bir oldu bittiyle Meclis gündemine getirileceğini de iddia etti.
Taslak nasıl sızdı
Milli Eğitim Bakanlığında çok dar bir ekip tarafından yürütülen çalışmaların ve hazırlanan taslağın dışarıya nasıl sızdığı tartışılıyor. Bakanlık yetkilileri çalışmanın gizli yürütüldüğünü ve kimse ile paylaşılmadığını belirtirken, "Çalışmaların sızması casusluk faaliyeti gibi bir şey. Çalışmanın nasıl sızdığını araştırıyoruz" dedikleri öğrenildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive