Ahmet Türk niyetini açıkladı: 4 parçayı birleştireceğiz



DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, '4 parçada özgürleşme fırsatı yakaladık. Kürtler birlik sağlayarak başaracaktır. Kürtler için 21'inci yüzyıl özgürleşme yüzyılı olacaktır' dedi


Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 3 günlük kervan yürüyüşünün yapılacağı festivalin açılışını yapan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Kürtler yürüttüğü mücadele ile 4 parçada özgürleşme fırsatı yakaladı. Kürtler birlik sağlayarak başaracaktır. 20'inci yüzyılda yok edilen Kürtler için 21'inci yüzyıl özgürleşme yüzyılı olacaktır" dedi.
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı çağrıyı hatırlatan Türk, şunları söyledi:
'Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu özgürleşmez'
"Sayın Öcalan çağrısının arkasında ve takipçisidir. Türk devleti ise Kürtleri hiçleştirme ve ortadan kaldırma siyasetini devam ettirmiştir. Ancak bilinmelidir ki Kürtler özgürlüğün ve demokrasinin ne olduğunu anladı. Ortadoğu'da Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu özgürleşmez. Halkımız bir taraftan kendi özgürlüğünü sağlarken, Ortadoğu'da özgürlük, barış ve kardeşliğin temelini atıyor."
Suriye'nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda AKP'nin politikasına tepki gösteren Türk, şöyle devam etti: "Kürtler geleceğini kendi eliyle yaratacaktır. Biz tüm halkların özgürleşme mücadelesini yürütüyoruz. Biliyoruz ki Kürtler özgürleşmeden hiçbir halk özgürleşmez. Birliğimizi güçlendirip kazanacağız."



,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive