BTK mahkeme izni olmadan takip edecek

Onlarca Avrupa ülkesini dinlediği ortaya çıkan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun kullandığı sistemin bir benzeri Türkiye'de kuruldu. Bunun için, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye'deki tüm internet ağlarını mahkeme izni olmadan izleme kararı aldı. Karara gerekçe olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlama gösterildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, Türkiye’deki tüm internet, yazılı, sözlü, görüntülü iletişim trafiğini mahkeme izni almadan izleme kararı aldığı ortaya çıktı.
Karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın isteği üzerine 18 Temmuz'da alındı.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’nin iletişimi bir havuzda toplanacak. Bilgisayarlar üzerindeki inceleme telefon hattı işletmecileri tarafından BTK'ya bildirilecek. Bildirmeyen işletmecilere ise para cezası verilecek. Bilgi ağına veriler IP (ay pi) adresleri üzerinden aktarılacak.
Bu adımın, istihbarat zafiyetlerini önlemek amacıyla atıldığı belirtildi. Kararda, güvenlik birimlerinin sık sık bu konuda talepte bulunduğu ifade edildi.
Kararın alınmasına gerekçe olarak ise Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlama gösterildi.
Mahkeme izni olmaksızın dinleme yapılmasına olanak sağlayan ve verileri tek merkezde toplayan sistem ABD ile Avrupa ülkeleri arasında krize neden olan NSA'nın takip sistemine benzetiliyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/btk-mahkeme-izni-olmadan-takip-edecek-h16428.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive