Erdoğan’ın ‘veliahtı’ Hakan Fidan mı olacak?



Gül'ün, Gülen Cemaati'yle birlikte hareket edip Erdoğan'a cephe alması durumunda Erdoğan'ın da kendinden sonra Başbakanlık için parti içinden bir isim yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aday gösterebileceği konuşuluyor


Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, siyasi kulislerde de ilginç iddialar konuşulmaya başlandı. Özellikle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda "yerine kimin Başbakan olacağı" konusu tartışmaların başında geliyor. Bu konuda son zamanlarda sıkça dile getirilmeye başlanan iddia ise tartışma yaratacak türden. İddiaya göre, Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yollarının ayrılması durumunda, kendinden sonra Başbakanlık koltuğu için, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı belirleme yönünde tavır alabilir.
GÜL-CEMAAT İŞBİRLİĞİ YAPARSA
Kulislerde sıkça konuşulmaya başlanan iddiaya göre Başbakan Erdoğan, Köşk'e çıkmasının ardından, yol arkadaşı Gül de yerine Başbakan olacak. Ancak Cumhurbaşkanı Gül ile Fethullah Gülen Cemaati işbirliği yapıp kendisine cephe alması durumunda da Erdoğan'ın tüm köprüleri atacağı ve "sırdaşım" dediği Hakan Fidan'ı "veliaht" yapabileceği öne sürülüyor. Başbakan Erdoğan, önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı yaptığı Hakan Fidan'ı daha sonra TİKA'nın başına, ardından da MİT'e Müsteşar yaptırmıştı. Abdullah Öcalan'la temasları, iktidar adına bizzat yürüten Fidan hakkında soruşturma açılmış, Erdoğan da "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hakkında soruşturma başlatılan Hakan Fidan için "O benim sırdaşım, yedirtmem" diyerek soruşturmayı durdurarak yasal düzenleme yapmıştı.
GÜVENİLİR TEKNORAT
Hakan Fidan, teknokrat bir bürokrat olarak, siyasi konularda çok deneyimli bir isim değil. Bu da kabinesinde teknokrat isimlere ağırlık veren Erdoğan için önemli bir ayrıntı. Erdoğan, "siyasi imajı ön planda" olan isimlerden çok teknokrat yönüyle öne çıkan isimlere daha çok güveniyor. Hakan Fidan'ın da öteden beri birlikte çalıştığı ve kendisini, genç yaşında makamların en yükseklerine çıkaran Erdoğan'ın "güvenini sarsacak" bir isim olmadığı belirtiliyor. Üstelik, kendisine en zor döneminde "yedirmem" diyerek sahip çıkan, bu uğurda Cemaat'le bile zıtlaşmayı göze alan Erdoğan'a Fidan'ın ihanet etmesi beklenmiyor.
Erdoğan da, Köşk'e çıkması durumunda Başbakanlık koltuğunda, siyasi bir kişilik yerine, kendine bağlı bir "teknokratı" tercih edecek bir yapıya sahip.
Fidan'a yönelik olarak son zamanlarda batı dünyasından kaynaklı tepkilerin medyaya sızdırılması da gözlerden kaçmayan bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Fidan'a yönelik CIA ve MOSSAD kaynaklı olduğu belirtilen tepkilerin, Fidan'ı yıpratmayı, dolayısıyla bu konuda Erdoğan'ın elini zayıflatmayı hedeflediği de konuşuluyor.
Özellikle, İsrail adına çalışan bazı İranlı ajanların, Fidan tarafından İran'a ihbar edilmesi gibi son derece ciddi bir iddianın da giderek daha çok gündeme oturması Erdoğan-Fidan ikilisini köşeye iyice sıkıştırması bekleniyor. Cemaate bağlı kalemlerin de böylesi bir dönemde Fidan'a yeterince destek vermemesi ise kafaları karıştıran bir diğer nokta olarak göze çarpıyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive