PAKET PAKET FAŞİZM



EMNİYET GÜÇLERİ YENİ PAKETLE  KEYFİ gözaltı yapabilecek 


AKP’nin yapmayı planladığı düzenlemelerle polise tanıdığı geniş yetkiler birçok siyasetçinin, demokratik kitle örgütü temsilcisinin ve hukukçunun tepkisini çektii
Sözde Demokratikleşme Paketi'yle Devrim Kanunları'nı hedef alan AKP Hükümeti'nin, faşizme "yasal" dayanak sağlayacak yeni paket hazırlığında olduğu öğrenildi. Bu kapsamda, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının ortak düzenlemesiyle polise, hakim ve savcı talebi olmaksızın 12-24 saat süreyle gözaltına alma yetkisi veriliyor.
Bu düzenlemeyle polis, "eylem yapma olasılığı var" dediği herkesi gözaltına alabilecek. Hürriyet'in haberine göre düzenleme, yeni pakete dönüştürülecek.
Polisin kazanacağı yeni yetkilere tepkiler gecikmedi. Aydınlık'a konuşan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Türkiye'nin "Polis Devleti" ne dönüştürülmeye çalışıldığını vurguladı.
'Savcının amiri yapıyorlar'
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal: Ceza hukuku niyeti cezalandırmaz. Bu uygulama anayasaya aykırı ve korkunç. Polisin, yetkilerini nasıl aştığını biliyoruz. Bu düzenlemeyle hakim-savcıyı kaldırıp hukuk devletini polise teslim ediyoruz. Polis savcının amiri konumuna getiriliyor ve polis devletinin yasal zemini hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan herhangi bir yeri ziyaret etmeden önce keyfi gözaltılar zaten yapılıyordu. Hukuk devleti ağır hastaydı ve komadaydı artık öldürmeye çalışıyorlar. Bunlar ileri faşizmin ileri parçaları.
Hitler modeli
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Bu uygulama zaten vardı. İlçe başkanlarımızı tehdit etmişlerdi. Bunlar daha iyi günlerimiz. Hitler ile oldukça benzer tarafları var. Her ikisi de en başında mazlum olmuş, 5-6 yıl hapis yatmıştı. Kıyafet üzerinden tartışma yapıp yol inşaatına hız verdiler. İnşallah sonu da Hitler gibi olur.
Kaybetme korkusu
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk: Korku dağları sarmış. Başbakan'ın, kaybetme korkusuyla ayaklar altına ilk aldığı "demokrasi" oluyor. Ne yaptıklarının farkında değiller. Polisi devletin polisi olmaktan çıkarıp hükümetin polisi haline getirdiler. İnşallah tez elden aklını başına toplar. Sabahın köründe kapı çalınırsa sütçüden ya da kapıcıdan başkası akla gelmesin istiyoruz.
'Gençlikten kurtulamayacak'
Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz: AKP'nin "Demokratikleşme Paketi"nden "zorbalığa özgürlük" çıktı. AKP, halk hareketini ezmek için giriştiği kanunsuz eylemleri "yasallaştırıyor". Suçlarını "yasallaştırıyor". Ancak AKP Faşizminin, Polis devleti hayalleri, hayal olarak kalacak. Zorbalığa özgürlük tanımayacağız. Biz TGB'liler, polisin yasadışı uygulamalarına alışkınız. En son Denizli'de olduğu gibi ne zaman bir şehre AKP'li Bakan gelse kanunsuzca gözaltı işlemi uygulandı. Ne oldu? Kurtulabildiler mi gençliğin protestolarından! Nefesimiz enselerinde olacak her zaman.
'Çabaladıkça batıyorlar'
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan: Hukuk devletinde demokrasi kurallarının uygulanması gerekir fakat önce hukuki dayanağı olmalıdır. Hukuki dayanağı olmadan genelge çıkarıp uygulamak zorbalık olacaktır. Yavaş yavaş ordu yok edilip polis devleti oluşturuluyor. Halk bu gidişe dur demiştir. AKP hükümeti halk iradesinde kabul görmemektedir. İktidarlarını zorbalıkla sürdürmeye çalışıyorlar
fakat çabaladıkça batacaklardır.
MUHAMMED ULUTAŞ / ÖZGE YEŞİLDAĞLI

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive