CHP 'Paket'e dolandı



CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, paket için 'bizim önerilerimizin kötü bir taklidi' dedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın açıkladığı "Demokrasi Paketi"nde yer alan önerilerin önemli bir kısmının kendi önerilerinin kötü bir kopyası olduğunu bildirdi. Paketteki önerilerin çoğunu kendilerinin önerdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında paketi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu da Başbakan gibi basın toplantısı sonrasında soru almadı.
OHAL benzetmeleri yaptı
AKP'nin Türkiye'ye zaman kaybettirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 11 yılda demokrasinin büyük bir erozyon yaşadığını, demokrasi kültürünün darbe dönemleri kadar ağır tahribata uğradığını ifade etti. "Bu paket bu yaraya derman olmaz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı Kenan Evren'e, toplantıya bazı basın kuruluşlarının davet edilmemesini de sıkıyönetim döneminde medyaya uygulanan sansüre benzetti.
CHP lideri, paketin hazırlanış biçimini de eleştirerek kapalı kapılar ardında hazırlandığını söyledi ve Erdoğan'ın paket için teşekkür ettiği Kamu Güvenliği Müsteşarlığını "yeni OHAL kurumu" diye niteledi.
'Biz önerdik, AKP reddetti'
Paketteki birçok noktayı daha önce kendilerinin önerdiğini ve AKP tarafından reddedildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Seçim barajı düşürülsün dedik, milli iradenin önündeki engelleri kaldıralım dedik. TBMM'ye yasa teklifi sunduk, reddeden AKP. Siyasette dil yasaklarını kaldıralım, farklı dil ve lehçelerde siyaset yapılmasını sağlayalım diye kanun teklifi verdik, bunu da kabul etmediler. Seçime katılan siyasi partilere aldıkları oy oranlarına göre Hazine yardımı yapılması için teklif sunduk bu da reddedildi. Nefret suçları para cezasına çevrilmesin, zamanaşımına uğramasın diye kanun teklifleri verdik, yasaksız yepyeni dünya standartlarında bir toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasası teklif ettik, AKP bunları da reddetti. Şimdi kişisel verilerin korunması diyorlar. Yasadışı dinlemeler engellensin diye kanun teklifi verdik, buna da geçit vermediler."
Yeni anayasa çalışmalarına katıldıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Rengarenk içi dolu adımlar attık. Meclis'e sunduk. Yeni bir anayasa istiyoruz dedik ama AKP komisyona her seferinde yeni sistem önerisiyle geldi ve tıkadı." diye konuştu.
Açıklama şaşkınlık yarattı
Kılıçdaroğlu açıklaması sırasında kamuda türban yasağına, tarikatların yardım toplamasının önünün açılmasına, laikliği savunmanın suç haline getirilmesine, Andımız'ın kaldırılmasına, özel okullarda ana dilde eğitimin başlatılmasına, il, ilçe ve köylerin isimlerinin değiştirilmesine itiraz etmemesi, CHP tabanında ve vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Açıklama, bazı CHP'liler ve gazeteciler tarafından "Yetmez ama evet" diye özetlendi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive