Ülkücüler AKP'ye yürüdü FOTO



Ülkü Ocakları üyeleri 'AKP'nin paketi'ne tepki göstermek için sokağa çıktılar.

Karabük'te Ülkü Ocakları üyeleri, Demokratikleşme Paketi ile okullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasını protesto ederek, AKP İl Başkanlığı önünde Türk bayrağı açıp Andımız'ı okudu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketinde 'Andımız' uygulamasının kaldırılacağını açıklamasına tepki gösteren Karabük Ülkü Ocağı üyeleri AKP İl Başkanlığı binasına yürüdü.
Kemal Güneş Caddesi'ne gelerek parti binası önünde Türk bayrağı açan grup Andımız'ı okuyarak uygulamanın kaldırılmak istenilmesini protesto etti. Ülkücü grup "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.
Andımız uygulamasının kaldırılmasının Türk milletine yapılmış bir hareket olduğunu belirten Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, "Andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır. Türk yurdunda "Türk'üm" demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır" diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
ANTALYA ÜLKÜ OCAKLARI DA SOKAKTA
Antalya Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim kurumlarında Andımız'ın kaldırılmasını protesto etti. Meydanda toplanan grup, 'Andımız'ı okudu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösteren Antalya Ülkü Ocakları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Taşıdıkları Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim okullarında Andımız uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi.
Öğrenciler ile meydandaki vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde Ülkü Ocakları üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Uysal basına açıklama yaptı.
Andımız'ın bölücü terör örgütünün dayatması ile kaldırıldığını aktaran Uysal, “Bu adım milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü Andımız'ın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır" dedi. Uysal, şöyle konuştu:
“Türk yurdunda 'Türküm' demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır. Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk milliyetçileri bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Andımız'ı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir."
Açıklamanın ardından protesto gösterisine katılan Ülkü Ocakları üyeleri ile vatandaşlar, Andımız'ı okudu. Protesto gösterisine MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin de katıldı. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı atan Ülkü Ocakları üyeleri, daha sonra meydandan ayrıldı.
Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta, bir grup MHP'li ve Ülkü Ocağı üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'nde yer alan okullarda 'Andımız'ın okutulmasının kaldırılmasını protesto etti.
GAZİANTEP
Gaziantep'te, aralarında MHP İl Başkanı Mustafa Erzin, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Doğan'ın da bulunduğu 70 kişi, akşam saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan grup adına konuşan Mustafa Doğan, okullarda 'Andımız'ın okutulmasının kaldırılması maddesinin bölücü terör örgütünün baskısıyla pakete konulduğunu ileri sürerek, "Türk dili ve Türk bayrağı yok sayılıyor. Andımızdın kaldırılması Türk milletine hakarettir. Türk yurdunda 'Ne mutlu Türk'üm' demek yasaklanıyor. Bunun hesabı mahşere kalmayacaktır. Biz yine olağanca yüksek sesimizle andımızı okumaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından mikrofonu alan 8 yaşındaki Melek Sucu isimli kızın okuduğu Andımıza, protestoya katılanlar da eşlik etti.
KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta da MHP ve Ülkü Ocağı üyesi 50 kişi, Öğretmenevi Caddesi'nde bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları önünde toplandı. Kalabalığa konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, "Başbakan Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de Andımızın kaldırılması olmuştur. Türk milletinin malı ve canı ile bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmuştur" dedi.
Basın açıklamasının ardından tekbir getiren grup, 'Andımız'ı okuduktan sonra dağıldı.
SİVAS
Sivas Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi kent meydanında bir araya gelerek demokratikleşme paketi içinde yer alan okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi.
Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Başbakan Erdoğan'ın demokratikleşme paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de andımızın kaldırılması olmuştur. Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim, Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır. Türk yurdunda 'Türk'üm' demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır" dedi.
Aralarında kadınların da bulunduğu grup basın açıklaması sonrasında hep bir ağızdan andımızı okudu.
TOKAT'TA DA PROTESTO
Tokat'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 kişi büyük bir bayrak açarak, 'Biz 36 etnik unsura ayrılmak istenen 80 milyon değil, 350 milyonluk büyük Türk milletiyiz' pankartı taşıdı. Sık sık, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' sloganı atan grup adına açıklamayı Tokat Ülkü Ocakları ikinci başkanı Tuğrul Erbay yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı pakette PKK'nın isteklerinin yer aldığını söyleyen Erbay, "Varlığını Türkün varlığına armağan eden Türk milliyetçileri, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir" dedi.
Grup açıklamanın ardından birlikte 'Andımızı' okuyarak dağıldı.
BALIKESİR
Balıkesir Ülkü Ocakları, okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasını Alihikmetpaşa Meydanı'nda protesto etti.
Yaklaşık 50 ülkücü gencin hep birlikte "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" diye başlayan andımızı okuduğu eyleme, MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ile katılıp destek verdi. Gençler andımızın ardından uzun süre 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' sloganları attı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Demokratikleşme Paketi' ile açıkladığı maddelerden birinin de andımızın kaldırılması olduğunu hatırlatan Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Coşkun Özkan, “Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim, Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır” dedi. Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk yurdunda Türküm demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı, asla mahşere kalmayacaktır. Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk milliyetçileri bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir.”
Belediye Başkanı İsmail Ok da “Bu topraklar Atatürk'ün de dediği gibi mazide Türktü, bugün de Türk ve gelecekte de Türk olarak kalacaktır. Bu milletin bağrından çıkan evlatlarımız Türk yurdunda, Türk adının yasaklanmasına asla izin vermeyecektir. Türküz, Müslümanız, bu topraklarda bizlere emanettir” dedi.









,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive