TSK’dan AKP’ye seçim desteği



Genelkurmay’dan askerlikte 12 aya onay 


Yerel seçimler öncesi AKP’nin, askerlik süresini kısaltarak oy avcılığı hesabına Genelkurmay da destek verdi, askerliğin 12 aya indirilmesine “evet” dedi
Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP hükümetinin, askerlik süresini kısaltarak oy avcılığı yapma hesabına Genelkurmay da destek verdi. Genelkurmay Başkanlığı, uzun dönem askerler için askerlik süresinin 12 aya indirilmesine "evet" dedi. Böylece, yasanın önümüzdeki hafta içinde çıkması durumunda uzun dönem askerlerin bayramdan önce terhisi sözkonusu olacak.
Cemaatin kanalından açıkladılar
Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'la yapılan görüşmelerin ardından hükümetin taslak çalışmasında, kısa dönem askerliğin 6 ay olarak devam etmesi uzun dönem askerliğin ise 15 aydan 12 aya düşürülmesi konusunda tam mutabakata varıldı.
Askerlik süresine ilişkin çalışma yürüten Genelkurmay Başkanlığı'nın, bu konuya ilişkin nihai görüşünü Samanyolu Haber ile paylaşması da dikkat çekti. Basın ve Halk Dairesi Başkanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre Genelkurmay normal askerlik süresinin 12 ay olması konusunda görüş birliğine vardı. Genelkurmay bünyesinde yapılan görüşmelerde kısa dönem ve yedek subay süresi ile ilgili bir değişiklik yapılmaması ve bedelli askerliğin gündeme alınmaması kararlaştırıldı.
40 bin er terhis olacak
TSK bünyesinde 379 bin 352 er ve erbaş bulunuyor. Askerlik süresinin 12 aya indirilmesine yönelik düzenlemenin yılbaşına yetişmesi durumunda bu askerlerin yaklaşık 280 bini erken terhis imkânı kazanacak. Düzenleme Meclis'ten geçirilip Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren ilk etapta 12 ayını doldurmuş olan 40 bin dolayında asker terhis olacak.
Paralı askerliğe geçiş adımı mı?
Başbakan Erdoğan'ın askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış da, "Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabi ki o zaman askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki de zorunlu askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir" demişti.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25961-tskdan-akpye-secim-destegi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive