Atalay’dan İmralı ve Kandil’e övgü



 ‘Biz BDP’lilerle, MİT de Kandil ve Öcalan’la görüşüyor’


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT’in, PKK’nın Kandil’deki yönetimi ve Öcalan ile görüşmelerinin sürdüğünü, süreçte herhangi bir tıkanmanın olmadığını söyledi
Tayyip Erdoğan'ın PKK ile yürütülen müzakereleri koordine etmekle görevlendirdiği Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 7'de yaptığı açıklamada, paket sonrasın süreçte bir tıkanmanın yaşanmadığını, görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.
'Sürekli görüşüyoruz'
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve kendisinin BDP'li yetkililerle, MİT'in ise Öcalan ve PKK yöneticileriyle sürekli görüşmeler yaptığını kaydeden Atalay Kandil ve İmralı'yı övdü, BDP'yi eleştirdi.
Atalay, "BDP'liler bizim yapmak istediklerimizi zerre kadar anlamamış. MİT'in görüştüğü Kandil ve İmralı çözüm sürecinde BDP'ye göre daha tutarlı, makul davranıyor, işin önemini daha iyi anlamış görünüyor" dedi.
Eve dönüşü dizayn edecek!
Programda birkaç kez PKK yöneticileri ve Abdullah Öcalan ile görüşmelerin düzenli olarak sürdüğünü kaydeden Beşir Atalay üstüne basa basa "süreçle ilgili hiç bir tıkanma yok, düğüm falan da yok süreçte" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Atalay, yürüttükleri süreci ise şu sözlerle niteledi: "İmralı ve Kandil'le diyaloglarımız devam ediyor.
Hükümet bununla ilgili elinden geleni yapıyor. Şiddet bitecek, siyaset her şeyi çözecek. Çözüm sürecinin temeli bu. Silah bırakılacak, hükümet o insanların durumlarına göre eve dönüşlerini yeniden dizayn edecek."

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive