Dini siyasetin kontrolüne alan Muaviye’den bin 400 yıl sonra, Erdoğan



'Camiden medet uman Erdoğan'


Akif Hamzaçebi, Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım’ın sürgün edilmesine tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’si müezzini Fuat Yıldırım’ın görev yerinin değiştirilmesine, “Camiye gençlerin sığındığını biliyorduk. Meğer camiden asıl medet uman, oraya sığınmak isteyen Başbakanın kendisiymiş” sözleriyle tepki gösterdi.
Hamzaçebi yaptığı yazılı açıklamada, dini siyasetin kontrolüne alan Muaviye’den bin 400 yıl sonra, bugün Türkiye’de baskı, zulüm ve haksızlıkları için Muaviye’nin kader üzerinden yaptığı meşrulaştırmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçimlerde aldığı oy oranına yaslanarak yapmak istediğini belirtti.
Gezi olaylarında güvenlik güçlerinin şiddetinden kaçan gençlere Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin kapılarını açan müezzine bugünkü siyasi iktidar tarafından yapılan baskının Muaviye’nin baskıcı politikalarından hiçbir farkı olmadığını savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:
“Ülkeyi kin ve inatla yöneten, din adamlarını bile kendi iktidar hırsı için yalan söylemeye zorlayan bu anlayışın değerlendirmesini milletimizin sağduyusuna bırakıyorum. Demokrasi ve özgürlük karşıtı bu anlayışın ülkeye felaketten başka getireceği bir şey yoktur.
Yalanlarına ortak olmayan bir din insanına bile devlet gücünü işkence aracı olarak kullanmaktan sakınmayan bir iktidar var. Gezi olaylarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilemeyi bile esirgeyen bu iktidardan her şey beklenir artık. Camiye gençlerin sığındığını biliyorduk. Meğer camiden asıl medet uman, oraya sığınmak isteyen Başbakanın kendisiymiş.”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da müezzinin arkasında durmamakla suçlayan Hamzaçebi, “Bu tayin/görevlendirme iptal edilmez ise müezzin Başbakanın yalanına ortak olmadığı için tayin edilmiş olacaktır. Saygın din adamlarımızın görev yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı, yalan söylemediği için bir müezzini tayin etmiş bir konuma düşmemelidir.
Diyanet İşleri Başkanlığını bu konuma düşürmeye hiç kimse cesaret etmemeli, edememelidir” dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive