PKK, AKP'ye böyle yüklendi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı pakete ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı "paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur. Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır" dedi. KCK, AKP Hükümeti'nin açıkladığı paket ve izlediği politikalara önümüzdeki hafta bir deklarasyonla cevap vereceklerini açıkladı. 


KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan pakete ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Paketin “AKP’nin çözümü değil çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koyduğunu” belirten KCK, “Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır” dedi.
“AKP gelinen aşamada ortada bir süreç bırakmamış, şimdiye kadar yaptığı oyalama politikasını sürdürme ve bildiğini okumada ısrarını bir daha sürdürmüştür” denilen açıklamada KCK, AKP’nin izlediği politika ve açıkladığı pakete önümüzdeki hafta bir deklarasyonla yanıt vereceklerini de bildirdi.
Açıklamda “AKP'nin Kürt sorununu anlamadığı ve ciddi yaklaşmadığı bir daha görülmüştür. Açıklanan paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur. Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır. Türkiye'nin en temel sorununa bir seçim hesabı ekseninde yaklaşmak ve oyalama için toplumun önüne birkaç kırıntı atmak bu hükümetin bu sorunu çözme zihniyeti ve kapasitesinde olmadığını göstermiştir. Zaten yöntemi demokratik olmayan bir siyasi çalışmadan temel demokratikleşme sorunlarını çözmesi beklenemezdi. Demokratik olmayanlar gerçek demokratikleşme adımları da atamazlar” denildi.
AKP GELİNEN AŞAMADA ORTADA SÜREÇ BIRAKMADI
“AKP hükümeti gayri ciddi yaklaşarak çözüm için atılmış bu önemli adımları seçim hesaplarına ve bir tarz haline getirilmiş ve yıllardır sürdürülen oylama politikasına kurban etmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada, “AKP gelinen aşamada ortada bir süreç bırakmamış, şimdiye kadar yaptığı oyalama politikasını sürdürme ve bildiğini okumada ısrarını bir daha sürdürmüştür denildi.
KCK açıklamasında “Kürtleri bir toplum olarak tanımayan, toplum olmaktan kaynaklı haklarını kabul etmeyen, siyasi iradesini muhatap almayan hiçbir yaklaşım ve politika Kürt sorununu çözemez” derken, “Bu paketi açıklayan zihniyet, Kürt sorununu yaratan zihniyetin kendini yeni koşullara uydurmuş bir versiyonudur. Bu paketle açıklananlar da siyasi sömürgeciliğin sürdürüleceği ve kültürel soykırımın devam ettirileceği anlamına gelmektedir” dedi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/pkk-akpye-boyle-yuklendi-h42568.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive