Asıl, Özel'e orduevi yasaklanmalı'


General ve amirallerin de aralarında bulunduğu yirmi sekiz emekli ve muvazzaf askerin orduevlerine alınmamasına Eski Donanma Komutanı Nusret Güner ve emekli Amiral Türker Ertürk'den tepki geldi
Genelkurmay Başkanlığı'nın aralarında beş general ve amiralin de bulunduğu 28 emekli ve muvazzaf askerin 6 ay boyunca askeri tesislere girişlerini yasaklamasına tepkiler büyüyor. Yasak getirilen komutanlardan emekli oramiral Nusret Güner, bu duruma Twitter'dan attığı mesajlarla tepki gösterdi.
'Bizim evimiz sizin orduevinizdir'
Durumu açıkladıktan sonra kendisine gelen destek mesajlarına teşekkür eden Güner, siyasi duruşundan dolayı asıl Necdet Özel'in emekli olduktan sonra orduevlerine girişinin yasaklanması gerektiğini söyledi.
Yasak getirilen bir diğer emekli amiral Türker Ertürk de, yasak duyulur duyulmaz dünyanın her tarafından binlerce mesaj aldığını "Bizim evimiz sizin orduevinizdir" daveti ile karşılaştığını belirtti.
Yönetmelik gerekçesi
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise, "Askeri tesislerden yararlanma hakkının hangi durumlarda kısıtlanacağı, TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nde belirlenmiştir. Bu yönetmeliği ihlal eden kişiler tesislerden yararlanma hakkını kaybeder" denildi. Açıklamada, askeri sosyal tesislere giriş hakkının geçici sürelerle veya sürekli yasaklanması işlemlerinin hukuki dayanağını, TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nin oluşturduğu belirtildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive