PKK: Özerkliği uygulayacağız



KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, Hükümeti beklemeden kendi demokratik özerk sistemlerini kuracaklarını söyledi. Hozat 'Çözüm dilenmeyeceğiz. Süreç tıkanırsa halk savaşı başlar' dedi


PKK, Hükümetle anlaştığı yasal düzenlemeleri beklemeden bölgede özerk yönetim kuracağını açıkladı. PKK'nın yeni yapılamasında, örgütün en üst organı KCK Yürütme Konseyi'nin Eşbaşkanı Bese Hozat, "AKP çözüme, müzakereye gelmezse Kürtler Türk devletinden ve AKP hükümetinden çözüm dilenmeyecek" dedi. Böylece, yönetmeliklerle, yasa ve anayasa hükümlerini yok sayan AKP'yi PKK takip etmiş oldu.
PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Bese Hozat, AKP ile yürüttükleri açılım sürecini değerlendirdi. Öcalan'ın, hükümete adım attırmak için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Hozat "Türk devleti ne kadar ayak diretirse diretsin en nihayetinde geleceği nokta yine demokratik çözüm noktasıdır" ifadesini kullandı.
Süreç tıkanırsa halk savaşı başlar
Çözüm için, toplumsal direnişi yükselteceklerini kaydeden Hozat, "Devletten beklemeden kendi demokratik özerk sistemimizi kuracağız. Otuz beş yıllık halk devrimini demokratik özerk sistem inşasına dönüştüreceğiz. Devlet üzerimize geldiğinde de her türlü meşru savunmamızı yapacağız. Bundan sonraki süreç gerçek bir halk savaşı süreci olacaktır. Geçmiş süreçte devrimci halk savaşı tek ayaklı yürüdü, gerilla savaşıyla sınırlı kaldı. Bundan sonra bu böyle olmayacak, olamaz da" diye konuştu.
'Kürtler çözüm dilenmeyecek'
Kürtleri özgürleştirmenin araçları ve seçeneklerinin çoğaldığını öne süren Hozat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bölgenin içinden geçtiği siyasi konjonktür Kürtler için birçok imkan ortaya çıkarmıştır. Kürtlerin siyasi ve askeri kazanımları çok güçlüdür. Kürtler bölgede çok örgütlü ve donanımlı bir halk gerçeğini ifade ediyorlar. Kürtler kendi sistemlerini kurma ve savunmalarını yapma gücüne ulaşmış durumdadırlar. Rojava buna en açık örnektir. Ayrıca Kürtlerin dostları ve ittifak güçleri artmıştır. Bölgede temel bir denge unsurudurlar. Kürtlerle stratejik ittifak kurmak isteyen, bunun için ciddi çaba harcayan güçler vardır. AKP çözüme, müzakereye gelmezse Kürtler Türk devletinden ve AKP hükümetinden çözüm dilenmeyecektir."

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive