İnsanların mahremleri...


Başbakan Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da çok konuşulacak açıklamalar yaptı.


Cemaatle ile AKP arasındaki dershane kavgası sonrasında Taraf gazetesinde bavulcu muhabir Mehmet Baransu’nun yayınladığı 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu kararı gündeme bomba gibi düştü.
2004 MGK kararında Fethullah Gülen’in yurtiçi ve yurtdışı kurumlarına ilişkin bir eylem planı hazırlanması kararlaştırıldı. Tartışma ise bu kararın altındaki imzalardan çıktı. MGK kararına Başbakan Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve birçok AKP’li bakanın imzası bulunmaktaydı.
Bu belgenin ortaya çıkması sonrasında AKP’den arka arkaya açıklamalar geldi.
En son açıklama ise bugün Başbakan Erdoğan’dan geldi.
Erdoğan, Tekirdağ’da yerel seçim çalışmaları konusunda yayınlanan 2004 MGK kararına ilişkin konuştu. Bu belgeyi yayınlamanın özgürlük olmadığını söyleyen Başbakan, “Bunun adı düpedüz vatana ihanettir” dedi.
"İNSANLARIN KENDİLERİNE AİT MAHREMLERİ VARDIR"
Cemaat-AKP kavgasının başlamasıyla birlikte AKP'lilerin gizli kasetlerinin ortaya çıkacağı konuşuldu. Bu konuşmalar sonrasında ilk gizli kaset Sözcü gazetesi yazarı  Emin Çölaşan'a gönderildi. Ancak Çölaşan bu kasete meslek etiği gereği yayınlamadı ve köşesinden Başbakan'a çok yakın bir ismin 'yatak' kasetinin geldiğini yazdı.
Bu kaset gündemde tartışılmaya devam ederken, bir görüntü kaydı da Odatv'ye gönderildi. Bir siteye yükenen görüntülerin linkinin gönderildiği Odatv, bu görüntüleri mesleki etik ve gazetecilikle bağdaşmadığı için yayınlamadı.
Başbakan Erdoğan Tekirdağ'daki konuşmasında devletin mahremleri olduğunu ve bunları kimsenin tehşir etmeye hakkı olmadığını söylerek şöyle devam etti:  "İnsanların da kendilerine ait mehremleri vardır bunu da kimsenin tehşir etmeye hakkı yoktur" dedi. Erdoğan'ın sözleri AKP'ye ilişkin kasetlerinin ortaya çıkmasına tepki olarak yorumlandı.
"AÇIKLAMAYA KALKARSAK YER YERİNDEN OYNAR"
Başbakan Erdoğan'ın ikinci durağı Çerkezköy'dü. Çerkezköy'de vatandaşlara hitap eden Erdoğan, konuşmasının sonunda yine Taraf Gazetesi'nde yayınlanan MGK belgesine değindi. Başbakan, ''Kampanyayı yürütenleri açıklamaya kalkarsak yer yerinden oynar. Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapar'' ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın sözleri şöyle:
''Kampanyayı yürütenleri açıklamaya kalkarsak yer yerinden oynar.
Basın özgürlüğüymüş. Ne basın özgürlüğüymüş. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü. Bu basın özgürlüğünü bizim dönemimizde yaşadı.
Ben şiir okudum diye cezaevine girdim.
Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemiş demektir''


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive