Kütahya Milletvekili İdris Bal AKP'den istifa etti



Bir süredir Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimine marşı muhalefet eden Kütahya milletvekili İdris Bal, AKP'den istifa ettiğini açıkladı. AKP'de yönetimle ters düşen ve dershanelerin kapatılması tartışmasında attığı twitter mesajı sonrası kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilen İdris Bal kararı beklemedi. Ankara'dan Kütahya'ya giden Bal, şehir girişinde büyük bir araç konvoyuyla karşılandı. Daha şehir merkezindeki Zafer meydanına gelen Bal, yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti ve "AKP'den istifa ediyorum" dedi.


Kırılma Haziran ayaklanması ile başladı
İdris Bal, başkanlığını yaptığı Avrasya Global Araştırmalar Merkezi (AGAM) tarafından hazırlanan 'Taksim Olayları Analizi' başlıklı raporda AKP'nin Gezi olaylarında 'stratejik hata' yaptığını bildirdi. Bezmialem Valide Sultan Camisi müezzini Fuat Yıldırım'ın ve cami imamının sürülmesini eleştirdi. "İmamı sürenlere yazıklar olsun. Eğer imam doğru söylediği için sürüldüyse onu sürenlere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.
Mısır konusunda da AKP ile ters düştü. Başkanlığını yaptığı AGAM tarafından hazırlanan Mısır raporunda Hükümet üyelerinin, Mısır'da oluşan yeni yönetime karşı sert demeçlerinin yanlış olduğunu ifade edildi. Arkasından dershane tartışması başladı. Twitter mesajlarındaki ifadeleri üzerine kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive