Mustafa Balbay tahliye edildi



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.
Mustafa Balbay tahliye edildi


34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın avukatlarının Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçtiğimiz hafta verdikleri dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yapılan başvuruyu haklı bularak, Balbay'a 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği hatırlatıldı. Dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine Balbay'ın tahliye edilmesi istendi. Ancak geçen hafta mahkemeden karar çıkmadı.
Balbay'ın avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz, karar için bugün yine mahkeme heyeti ile görüşmek üzere Silivri'ye gitti.
Ergenekon davasına bakan savcı, Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.
KARAR ÇIKTI
Mahkeme akşam saatlerinde kararını açıkladı. Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay'ın tahliyesine kararı verildi. Ancak Balbay'a yurtdışı yasağı getirildi.
                                


 3 SAYFALIK KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI
YARINA KALMIŞTI
Balbay’ın avukatı Oktay Yılmaz, bugün mesai saatinin bitmesiyle artık karar çıkmayacağını söyledi. Kararı verecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de 17.10’da Silivri’den ayrıldı. Ancak heyet 20 dakika sonra geri döndü.
AVUKATIN BEKLEYİŞİ SÜRDÜ
Avukat Oktay Yılmaz kapıların kapatılmasından sonra da dışarıda beklemeye devam etti. Saat 18.50’de gelen bir asker, mahkeme heyetinin Oktay Yılmaz’ı çağırdığını söyledi.
Oktay Yılmaz içeri girdikten 5 dakika sonra elinde Balbay’ın tahliye kararıyla dışarı çıktı.  Oktay Yılmaz, “Tahliye kararı şu an elimde. Bihakkın tahliyesine diye yazıyor. Serbest bırakılması için Sincan Cezaevi’ne müzekkere yazılıyor. Balbay müzekkere cezaevine ulaştıktan sonra tahliye olacak” dedi.
"BU DAHA BAŞLANGIÇ"
Kararın duyulmasıyla cezaevi önünde sevinç çığlıkları yükseldi. Balbay’ın tahliye kararının Sincan Cezaevi’ne iletildiği bildirildi. Tahliye ile birlikte cezaevi önünde bekleyen CHP’liler sevinç çığlıkları attı. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan partililer, dört gözle Balbay’ın çıkışını bekledi. Partililer kararın ardından halaylar çekti. Bazı partililerin ağladıkları görüldü.
Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay'ın da cezavinde beklerken, tahliye kararı sonrası çocuklarını arayarak haber verdiği görüldü.
Tahliye müzekkeresinin Sincan Cezaevine ulaşmasıyla Mustafa Balbay tahliye edilecek.
GEREKÇELİ KARAR YARIN
Bu arada Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın yaptıkları bireysel başvuruyla ilgili kararın gerekçesi üzerindeki taslak çalışmalarını tamamladı. Yapılacak düzeltmelerin ardından gerekçeli karar yarın öğleden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.
BALBAY: YARIŞIN BAŞLAMASINI BEKLEYEN ATLET GİBİYİM
Öte yandan Balbay’ın Twitter hesabından öğleden sonra şu ifadeler paylaşıldı: “Anayasa Mahkemesi kararı her şeye rağmen iç hukuk yollarını zorlamak gerektiğini gösterdi. Vicdanım çok rahat, yerel mahkemenin kararını tüm Türkiye ile birlikte bekliyorum. Kendimi, yarışın başlangıç işaretini verilmesini sabırsızlıkla bekleyen bir atlet gibi hissediyorum.”
6 MART 2009'DA TUTUKLANDI
Ergenekon soruşturmaları kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Mustafa Balbay, 4 yılı aşkın süren yargılama sonunda 5 Ağustos 2013'te 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (Yurt/Alanslar/Hürriyet)
    Bilgilendirme: Avukatımız Silivri'de. Şu ana kadar Ergenekon davasına bakan mahkeme heyeti tarafından herhangi bir alınmış karar yok.
    — Mustafa BALBAY (@BalbayMustafa) 9 Aralık 2013
    Bilgilendirme: Avukatlarımız tarafından edinilen bilgiye göre Ergenekon davasına bakan savcı Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesini istedi.
    — Mustafa BALBAY (@BalbayMustafa) 9 Aralık 2013
    Avukat mesajı: Mahkemenin mütalaa yönünde tahliye kararı vermesini bekliyoruz. Umarım güzel haberi bugün sizlerle paylaşacağız.
    — Mustafa BALBAY (@BalbayMustafa) 9 Aralık 2013

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive