Kütüphane yağmasından AKP kadrolaşması çıktı



Milli Kütüphane'de "tarihi yayınların hurdaya çıkarıldığı" iddiasının arkasından, AKP'nin kadrolaşma harekâtı çıktı. Kütüphanede 2007 ve 2011 yıllarında iki büyük tasnif işlemi yapıldı. Bu işlemler sırasında hiçbir yazma kitap kütüphaneden çıkarılmadı. Kaynaklar, iddiaların Bakanlık'ta yapılacak yeni kadrolaşma atağına olanak sağlamak için öne sürüldüğünü belirtti.

İki büyük tasnif yapıldı
Dünyadaki bütün yayınların toplandığı Milli Kütüphane Başkanlığı, son 15 gün içinde ikinci kez skandalla gündeme geldi. Kütüphanede önce tarihi yazmaların çürümeye bırakıldığı, şimdi de hurdaya çıkarılarak yok fiyatına satıldığı öne sürüldü.
Yüzlerce yıllık kitapların 15 ila 50 kuruş arasında HurdaSan'a satıldığı, buradan alınan kitapların ise müzayedelerde yüksek fiyatlara alıcı bulduğu iddia edildi.
Ancak kütüphane yetkilileri, iddiaları yalanladı. Milli Kütüphane'de 2007 ve 2011 yıllarında iki ayrı tasnif işleminin yapıldığını belirten yetkililer, bu işlemler sırasında, hiçbir eski yazmanın dışarı çıkarılmadığını vurguladı.
Aydınlık'a konuşan kaynaklar ise, haberlerin arkasında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in kadrolaşma harekâtının olduğunu ifade etti. Ertuğrul Günay'ın bakanlığı Ömer Çelik'e devretmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görevli bütün bürokratların istifası istenmişti. Çelik, göreve geldiğinde, Milli Kütüphane Başkanı ile 1 Başkan Yardımcısı, 3 Daire Başkanı ve 7 şube müdürü görevden alındı.
Asaleten atama oyunu
Bakanlık kaynaklarına göre, haberler bu kadrolaşma harekâtını devam ettirmeyi amaçlıyor. Ulusal Kanal'a bilgi veren kaynaklar, görevden alınan yetkililerin yerine asaleten atama yapılabilmesi için, bu tür haberlerin servis edildiğini iddia etti.
Naci Eriş

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive