28 Şubat MGK'sında komutanlar Cumhuriyet Devrimi'ni savundu

28 Şubat 1997 tarihli MGK tutanağı Ankara'daki 28 Şubat dava dosyasına girdi. Komutanların; Atatürk Devrimleri, Cumhuriyet ve demokrasiyi korumadaki kararlılıkları dikkat çekti.

28 Şubat MGK'sında komutanlar Cumhuriyet Devrimi'ni savundu
 
Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, MGK toplantısında din istismarının vatan hainliği olduğunu vurguladı.

"556 Sayılı Kanun'da din istismarı yapmak vatana ihanet olarak kabul edilmiştir. Laiklik anlayışı budur, laiklik olmazsa demokrasi olmaz. Şeriat şimdi küçük görülmemeli. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve devletin kontrolünde olmalı."

Tarihi toplantı da dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya da irtica tehlikesine vurgu yaptı.


"Yasalar bilerek ihlal ediliyor. Bu cesareti de partili milletvekilleri, belediye başkanlarının hareketlerinden alıyorlar. Bu elimdeki kitapta Sayın Erbakan'ın cihatla ilgili ifadeleri var. Buna göre parti toplantılarına gitmek cihat, zekatı partiye vermek cihat, partiye yardım etmek cihat."

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi de dinci yönetim anlayışının demokrasiyle bağdaşmadığına dikkat çekti.

"Teokratik düzende her şey Allah'ın emirlerine göre yürütülür. Demokrasilerde ise yürütme erki hükümettir. Hükümetler Allah'ın yeryüzündeki temsilcisi olmadığına göre demokrasi dinle nasıl bağdaşacak?"

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ise tutanaklara yansıyan konuşmalarında bu uyarıları kabul etti ve bahsi geçen uyarılarla ilgili işlem yapılacağını belirtti.


ulusalkanal.com.tr

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive