Erdoğan ile Gül arasındaki ilişkiler koptu kopuyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi eylemleriyle ilgili "Bu ve benzeri olayların başlangıcı ile ilgili açıkçası gurur da duyarım'' dedi.



New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Merrill Lynch tarafından düzenlenen çalışma kahvaltısında; Gezi protestolarının sorulması üzerine şunları söyledi:
"Bu ve benzeri olayların başlangıcı ile ilgili açıkçası gurur da duyarım. Çünkü şundan dolayı; Türkiye'yi bilenler, tanıyanlar 10-15 yıl önce Türkiye hangi gündemlerle dünyanın kamuoyuna gelirdi veya Türkiye'nin problemleri neydi? Bugün ise Türkiye'nin problemleri ne? İstanbul'daki olayların başlangıcı aynı Washington'da, Londra'da, New York'ta olduğu gibi çevre bilinci, şehrin yapılması ile ilgili bu bina buraya yakışır, yakışmaz kaygıları ile ortaya çıkan bir olay. Bu tip problemler başta demokratik, gelişmiş ülkelerin problemleri. Türkiye'nin problemleri buna benzer problemler haline geldi. Önce bunun bilinmesini isterim.”
Cumhurbaşkanı Gül’ün bu açıklaması aslına bakılırsa Başbakan Erdoğan’a karşı da bir duruş anlamına geliyor. 
Çünkü Erdoğan ve hükümeti Gezi eylemlerine katılanları başından beri “çapulcu”, “terörist”, “ayyaş”, “kökü dışarıda” diye ötekileştirdi.
Cumhurbaşkanı Gül ise daha olaylar yeni başlamışken, 2 Haziran tarihinde “Demokrasi sadece sandık değildir. Mesaj alınmıştır.” demişti. Ve bu çıkışı, AKP’nin kurmay kadrosunda rahatsızlık yaratmıştı.
Sözün özü…
Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasındaki ip koptu kopuyor…


Odatv.com

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive