Silivri tutsaklarından kamuoyuna mesaj: Yıkılıyorlar, 1 yıl sonra dışardayız



Basın Konseyi yöneticileri Ergenekon'da onlarca yıl hapis cezasına çarptırılan Başbuğ, Perinçek, Özkan ve Yıldırım'la görüştü. Silivri tutsaklarının mesajı net: Biz kazanacağız!

Önceki gün Basın Konseyi yöneticileri Silivri'de Ergenekon davasının önemli isimlerinden Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteciler Tuncay Özkan ve Deniz Yıldırım'la görüştü. Hürriyet yazarı Tufan Türenç, Basın Konseyi 2.Başkanı Murat Önok ve Aydınlık Genel Müdürü Yalçın Büyükdağlı'nın da bulunduğu heyetin izlenimlerini Konsey Başkanı Pınar Türenç' e sorduk. Türenç, Ergenekon tutsaklarının mesajlarını Aydınlık'la paylaştı.
Başbuğ: Bu iş bitmiştir
"Beni tanıyanlar bilir ve üzerimize atılan suçları işlemediğim ortadır" diyerek söze başlayan Başbuğ, Türenç'e şu değerlendirmede bulundu: "Kendimize güveniyorum ve mücadeleye buradan devam ediyorum. Eğer Adalet mülkün temeliyse ve sokaktaki insanlar adalet dağıtan kurumlardan şüphe duymaya başladılarsa bu iş bitmiştir."
Dava senaryosu
"Bu iş şöyle oluyor. Önce bir Bir senaryo yazılıyor.Adı geçirilenlere rolleri paylaştırılıyor. Soruşturma tutanaklarındaki her şey bu isimlerle birlikte basına servis ediliyor ve korkunç bir bombardıman başlıyor. Böylece ortam hazır ediliyor. Bakın benim hiçbir beklentim yok ve onlar düşünsünler, eğer bu halkın yüzde 70'i bu davaya 'inanmıyoruz' diyorsa bunu bir siyasi faturası olacak ve bunun altında ezilecekler."
Atatürkçülüğü araştırıyor
Türenç, Başbuğ'un Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç Paşalarla aynı koğuşta kaldıklarını belirtiyor ve Başbuğ'un içerdeki zamanını kitap yazmaya ayırdığından bahsediyor. Başbuğ Atatürk'le ilgili 2. kitabından sonra yeni bir kitabı hazırladığını şu sözlerle anlatıyor: "Bunları çok önemsiyorum. Çünkü gerçekten Atatürkçülük'ün ne olduğunu herkes bilmiyor. Ben bile buradaki araştırmalar sayesinde Atatürk'le ilgili çok yeni şeyler öğrendim. Kendimi okuma ve yazmaya verdim. Burada televizyondaki programlara kendini sıkıştırırsan ruh sağlığın bozulur. İçerde sağlığına dikkat etmek önemli."
Perinçek'in gençliğe güveni tam
Türenç'in, Doğu Perinçek'le görüşmesinden ilk aktardığı 'Nasılsınız sorusuna 'Perinçek'in her zamanki gibi 'Bizi düşünmeyin, biz burda çok iyiyiz' şeklindeki cevabı oluyor. Perinçek Türenç'le dışardaki mücadaleye ilşkin şu tesbitlerini paylaşıyor:
"Gençlik bu işin kaderini belirleyecek ve bu gençliğe sahip olduğumuz için sırtımız yere gelmeyecek. Önümüzdeki bir yıl içinde bizler dışarda olacağız. (Perinçek'in moralinin yüksekliği Türenç'in dikkatini çekiyor.) Biz Türkiye'nin geleceğine bu özgüvenle bakıyoruz."
CHP-MHP-İP ittifakı
"Türkiye'nin kurtuluşunun çözüm formülü CHP-MHP-İP ittifakıdır. Bu formülün hayata geçmesiyle Türkiye düzlüğe çıkacaktır. Biz ilkbaharda halk hareketinin yükseleceğini söylemiştik ve bu oldu. Şimdi daha da büyüğü geliyor ve ekonomik krizle birlikte bu iktidarı yıkacak. Müthiş bir gençlik hareketi var. İçinde bulunduğumuz dönemde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Tarbzon, Diyarbakır vb. illerdeki üniversitelerdeki hareket belirleyicidir."
Türenç, Perinçek'in ayrıca Yargıtay'dan Ergenekon'la ilgili çıkacak karaların da davanın bundan sonraki seyri açısından önemli olacağını düşündüğünü belirtiyor.
Tuncay Özkan: Varsın daha çok ceza versinler
Tuncay Özkan görüşmede Türenç'e yeni cezaların eklenme olasılığına değiniyor ve şöyle diyor:
"Bir 36 yıl daha verseler ne olur ki! Cezaları hesaplayınca, 90 yaşında buradan çıkıyoruz.(Gülümsüyor) Bizi F-tipi ceza evine koyabilirler, o zaman sizlerle görüşmek biraz daha zor olabilir."
Türenç'ten Özkan'ın Deniz Yıldırım'ın beslediği muhabbet kuşu için takıldığını öğreniyoruz. Özkan koğuş arkadaşı Deniz Yıldırım'a muhabbet kuşunu salıvermesi için baskı yapıyor! Yıldırım'ın buna cevabı ikisini de güldürüyor: "Abi muhabbet kuşu bu, kafeste yaşar."
Yıldırım'ın gazeteciliği
Türenç daha sonra devletin Deniz Yıldırım'ı gazeteci olarak kabul etmediğini ve sarı basın kartını tüm belgeleri tam olmasına rağmen vermediğini vurguluyor. Deniz'in şu uyarılarını kaydediyor:
" İçerde çok sayıda gazeteci olmasına karşın tutuklu gazeteci sayısının 6 olarak verilmesi kabul edilemez. Bunun üzerinde durulmasını önemsiyorum."
Yeni kitabı geliyor
"Tutukuluların toprağa basması için yapılmış 'stres bahçesi' var, fakat ben şu sıralar kitap çıkarma hazırlığı içindeyim ve bahçeye çıkmıyorum. Bu davalardaki 160 tanığın ifadelerinin yer aldığı bir kitap olacak. Yakın bir zamanda kitabı tamamlayacağım."
Yıldırım, Türenç'e 3 muhabbet kuşuyla nasıl konuştuğunu anlatıyor ve Tuncay Özkan'la squash isimli raket sporunu yaptıklarını söylüyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive