Kimyasal belgelendi!

Adana'da hükümet istifa eylemlerine müdahale eden polisin, TOMA'larda kimyasal madde sıktığı belgelendi.

 

Çukurova Üniversitesi'nde hazırlanan raporda, suya "Oleoresin capsicum" maddesinin karıştırıldığı belirlendi. Bu maddeye maruz kalındığında, öksürük, gözde yanma, nefes darlığı gibi belirtilerin yanı sıra ölümle sonuçlanan vakalara da rastlanıyor.

Adana'daki Hükümet istifa eylemleri sırasında TOMA'dan sıkılan suya kimyasal madde karıştırıldığı belgelendi.

Olaylar sırasında basınçlı suya maruz kalan bir eylemcinin vücudunun ve gömleğinin kızarması "kimyasal madde" şüphesi yaratmıştı.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, bir eylemciye verilen hastane raporu üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu.

Üniversitenin raporunda suda "Oleoresin capsicum" maddesi yer aldığı belgelendi. Analiz sonucunda ortaya çıkan rapor korkutucu tabloyu gözler önüne serdi. Gömlekteki “Oleoresin capsicum” maddesinin “Suda çözülmediği" bu nedenle kimyasal maddenin doğrudan vücuda temsa ettiği ifade edildi.

Bu kimyasal maddenin temas ettiği kişilerde, "Gözde yanma, yaşarma, gözkapağında kontrol edilemeyen kas kasılması, solunum yollarında yanma, öksürük krizi ve nefes darlığı gibi sonuçlar doğuruyor. Madde, bazı durumlarda ise ölümle sonuçlanan vakalara neden oluyor.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, bu rapor üzerine, kimyasal madde ile müdahalesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

http://www.ulusalkanal.com.tr

 

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive