Sabih Kanadoğlu: Gül'ün dokunulmazlığı yok Yüce Divan'da yargılanabilir



Kanadoğlu Anayasada Cumhurbaşkanına dokunulmazlık olmadığına ve anlaşmanın Türk askerinin başına çuval geçirildiği döneme denk geldiğine dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD Dışişleri Bakanı Powell ile yaptığı gizli anlaşma nedeniyle Yüce Divan’da yargılanmasına başlanabileceği bildirildi. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanlığının dokunulmazlığının olmadığını, hemen hakkında soruşturma başlanabileceğini, Yüce Divan’da yargılanabileceğini bildirdi.
Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD Dışişleri Bakanı Powell ile gizli bir anlaşma imzalamasının, bu anlaşma TBMM’de onaylanmadan anlaşma çerçevesinde işlemler yapılmasının anayasal bir suç olduğunu belirtti. Kanadoğlu, “TBMM onayı dışında yapılmış işlerden söz ediliyor. İddia büyük, iddia edilen suç büyük. Yüce Divan’da yargılamayı gerektiren bir durumla karşı karşıyayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden ve göreve başlamasından sonra dokunulmazlığının kalmadığını ifade eden Kanadoğlu, “Anayasada Cumhurbaşkanlığı için dokunulmazlık getirilmemiş. O nedenle olayla ilgili soruşturma hemen başlatılabilir. Meclis konuyu ele alıp sonuçlandırabilir. Şu anda yapılması gereken budur” diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive