Örtülü ödenek teröristlere mi aktı?



Ödeneğin başındaki adam Maksut Serim sahtecilikten mahkum
Örtülü ödenek harcamalarının Cumhuriyet tarihindeki en büyük rakam olan 873,6 milyon liraya ulaşması, 'ödenekteki paralarla Suriye'de teröristler mi finanse ediliyor' sorusunu meclis gündemine taşıdı

"Örtülü ödenek" harcamalarındaki fahiş artış, "Örtülü ödenek"ten Suriye'de savaşan terör gruplarına para mı aktarıldı?" tartışmalarına yol açtı. Örtülü ödenek harcamalarının 8 ayda 873,6 milyon liraya ulaştığını kaydeden CHP milletvekili Atilla Kart, örtülü ödeneğin başındaki Maksut Serim'le ilgili çok sayıda iddia bulunduğunu ve sahtecilikten mahkum olduğunu bildirdi.
Para Suriyeli teröristlere gidiyor
Örtülü ödenek harcamalarında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılırken, 2013 yılında yapılan harcamalarda da büyük artış gerçekleşti. 8 ayda yapılan örtülü ödenek harcamaları 873 milyon lirayı aşarken yıl sonuna kadar yapılan harcamaların geçen yılki harcamaların çok üstüne çıkacağı hesaplanıyor. Ankara'da siyasi kulislerde sık sık "örtülü ödenekten Suriye'de silahlı çatışmalara katılan terör gruplarına kaynak aktarıldığı" iddiaları gündeme getiriliyor. Bölgede yürütülen yasa dışı faaliyetlerde ve Suriye içlerine sızdırılan Türkiye kontrollü özel ekiplerin masraflarının ve ücretlerinin de "örtülü ödenekten karşılandığı" öne sürülüyor.
CHP milletvekili Atilla Kart da Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına verdiği soru önergesinde bu konuya dikkat çekti. Kart önergesinde, "Harcamaların böylesine anormal bir seyir içinde artmasına yol açan sebeplerin başında, Suriye ile ilgili gelişmelerin etkili olduğu, Suriye'deki çatışmalarda Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının ve bütçesinin illegal bir şekilde kullanıldığı yönünde kaygı ve kuşkular ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin demokrasi tarihinde ciddi kırılmalar yarattığı, illegal yapılanmalara yol açıldığı, Devletin çıkarlarının korunması yerine kişisel ve siyasi amaçlarla bu harcamaların yapıldığı yönünde kuşkular ve bulgular konusudur" dedi.
Örtülü ödenek kime emanet
Kart önergesinde 11 yıldır örtülü ödeneğin başında bulunan Maksut Serim'le ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
"Başbakan'ın, İBB Başkanı olduğu dönemlerde, İBB ve iştiraklerinin hesaplarının toplandığı, Vakıfbank-Valide Sultan Şubesi Müdürü olan Maksut Serim üniversite diplomasındaki sahtecilik olayları, adı geçenin Ankara Ağır Ceza ve Asliye Ceza Mahkemesi süreçlerinden sonra mahkum olduğu, erteleme hükümlerinden yararlanmıştır. Dönemin muhakkik raporlarına göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarında "çifte muhasebe" yöntemiyle kayıtlar tutulmuş, ölü şahıslar adına işlemler yapıldığı tespit edilmiştir. Hakkındaki idari ve adli süreç yukarıda kısaca özetlenen Maksut Serim, 15 Mart 2003 tarihinden bu yana Başbakanlık örtülü ödeneğinin başında aralıksız olarak görev yapmaktadır."
Kart Başbakan Erdoğan'a, "AKP iktidarları ile birlikte örtülü ödenek harcamalarındaki anormal ve katlamalı artışın gerekçesi ve açıklaması nedir? Hakkında hem şaibeler bulunan hem de sahtecilikten mahkûmiyet kararı bulunan Maksut Serim'i, hangi güven duygusuyla 11 yıldan bu yana aralıksız olarak Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başında tutuyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive