'Sözleşmeyi açıkla, istifa et!'

İŞÇİ PARTİSİ’NDEN ABDULLAH GÜL’E ÇAĞRI 

İşçi Partisi, Abdullah Gül’e, “Powell ile yaptığın 2 sayfa 9 maddelik gizli sözleşmeyi açıkla” çağrısı yaptı.
İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, dün partisinin Merkez Karar Kurulu üyeleri ve İl Başkanlarıyla birlikte, Çankaya Köşkü önünde bir basın açıklaması yaptı. Özbey açıklamasında, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 2 Nisan 2003 günü ABD Dışişleri Bakanı Powell ile Ankara’da 2 sayfa 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptığını itiraf ettiğini belirterek, “Gül’ün bu gizli anlaşma itirafı, 24 Mayıs 2003 günü Vatan gazetesinin birinci sayfa manşetinden yayınlanmıştır. Gül’ün açıklamasına göre anlaşma ‘2 sayfa 9 madde’dir, ayrıca yazılıdır ve gizlidir” dedi. Özbey, 12 Eylül 2013 günü Milliyet Gazetesi’nde gündeme gelen belgelerin ise Abdullah Gül’ün 2 Nisan 2003 günü Vatan Gazetesi’ne açıkladığı 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma olmadığını, esas anlaşmaya bağlı “uygulama talimatları” olduğunu ifade etti.
Türkiye bu anlaşmayla bölünüyor
Gül’ün Vatan gazetesine anlaşmayı aktarırken “BOP içinde ABD ile birlikte hareket ediyoruz”, “Ortadoğu’daki tüm rejimler değişecek” dediğini anımsatan Özbey, “Abdullah Gül, bu plana gizli sözleşmeyle bağlanmıştır. ABD’nin BOP planı kapsamında rejim ve haritası değiştirilecek ülkelerden biri de Türkiye’dir. Ve Türkiye 10 yıldır bu anlaşmanın uygulanmasıyla bölünmektedir” dedi.
Anlaşma değil, hizmet sözleşmesi
Yapılan bu gizli anlaşmanın hukuken de geçersiz olduğunu dile getiren Özbey, “Bu anlaşma, Devletin kayıtlarında yoktur. Hukukumuzda Dışişleri bakanları bireysel olarak uluslararası anlaşma yapamayacağına göre, bu anlaşma bir hizmet sözleşmesi niteliğindedir. Bir yabancı devletle gizli sözleşme yapan kimse, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olamaz. Dahası bu eylemi de ‘vatana ihanet’ suçu kapsamındadır” diye konuştu.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25055-sozlesmeyi-acikla-istifa-et.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive