Usta’nın hikayesini bir de bizden dinleyin



Çünkü Tayyip’in hikayesi, yandaş kanalın vıcık vıcık yağ içinde anlattığı gibi parlak değil!

AKP iktidarında satılmadık tesis kalmadı. Borçlarımız katlandı. Dolar 2, benzin 5 lirayı aştı. Hukuk, sağlık ve eğitim sistemi altüst oldu. PKK ile masaya oturuldu
Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Ge­zi ey­lem­le­riy­le bir­lik­te iyi­den iyi­ye sar­sı­lan ka­riz­ma­sı­nı kur­tar­mak için ön­ce­ki gün AKP ik­ti­da­rı­na ya­kın­lı­ğı ile bi­li­nen Be­yaz TV’­de ‘Us­ta­’nın Hi­ka­ye­si­’ isim­li bir bel­ge­sel ya­yın­lan­dı. Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ço­cuk­lu­ğun­dan AK­P’­nin ku­ru­lu­şu­na ka­dar, tüm ha­ya­tı­nın an­la­tıl­dı­ğı prog­ram­da, şu an ka­bi­ne­de yer alan ba­kan­lar­dan, Aj­da Pek­ka­n’­a, Ke­nan İmir­za­lı­oğ­lu­’n­dan Acun Ilı­ca­lı­’ya ka­dar pek çok ün­lü isim de yer al­dı. Baş­ba­ka­n’­a met­hi­ye­ler dü­zü­len ve Er­do­ğa­n’­ı ade­ta kut­sal­laş­tı­ran prog­ram bo­yun­ca 11 yıl­lık ik­ti­dar dö­ne­min­de ya­pı­lan hu­kuk­suz­luk­lar, ya­sak­lar ve eko­no­mik dar­bo­ğaz ört­bas edil­di. Tüm te­mi­ze çı­kar­ma ça­lış­ma­la­rı­na rağ­men ra­kam­lar “çı­rak­lık­tan us­ta­lı­ğa­” ge­çen Erdo­ğa­n’­ın 11 yıl­lık ba­şa­rı­sız­lı­ğı­nı göz­ler önü­ne se­ri­yor. 2011 se­çim­le­rin­den de ga­lip çık­tık­tan son­ra yap­tı­ğı bal­kon ko­nuş­ma­sın­da “Ka­za­nan Tür­ki­ye­” me­sa­jı ve­ren Baş­ba­kan’­ı ra­kam­lar şöy­le ya­lan­lı­yor:




Va­tan­daş iş­siz güç­süz
Er­do­ğa­n’­ın 11 yıl­lık ik­ti­da­rın­da va­tan­daş iş­siz­lik­le sa­va­şır­ken, borç ba­ta­ğı­na sap­lan­dı. 2002’de 2 mil­yon 269 bin olan iş­siz sa­yı­sı, bu yıl 2 mil­yon 526 bi­ne yük­sel­di. İş­siz­lik­le bo­ğu­şan va­tan­daş­la­rın ban­ka­la­ra olan bor­cu kat­la­na­rak art­tı. 2002’de 278 mil­yon TL olan ba­tık kre­di tu­ta­rı, 2013’te 9.2 mil­yar TL’­ye ulaş­tı.
Ka­mu borcu 242.7 mil­yar TL’­den 559.4 mil­yar TL’­ye yük­se­lir­ken, ca­ri açık 626 milyon dolardan (1.2 mil­yar TL) 47,7 milyar dolara (97.7 mil­yar TL) çı­ka­rak re­kor kır­dı.
Komşularla kavga, PKK ile müzakere
İK­Tİ­DA­RA gel­di­ği ilk dö­nem­de ‘Kom­şu­lar­la sı­fır so­ru­n’ po­li­ti­ka­sı iz­le­yen AKP, Su­ri­ye ile ne­re­dey­se sa­va­şın eşi­ği­ne gel­di. Bu sü­reç­te, ön­ce ‘O­ne mi­nu­te­’ çı­kı­şı ya­pa­rak İs­ra­il ile ara­sı­nı bo­zan ik­ti­dar, bir za­man­lar “Kar­de­şi­m” de­di­ği Su­ri­ye Dev­let Baş­ka­nı Be­şar Esad ile kan­lı bı­çak­lı ol­du. AKP, Su­ri­ye po­li­ti­ka­sı ile Çin ve Rus­ya­’yı da kar­şı­sı­na al­dı. Açı­lım sü­re­ci­ni de baş­la­tan AKP, be­bek ka­ti­li Ab­dul­lah Öca­lan ile mü­za­ke­re­ler yü­rü­tü­yor.
Baş­ba­kan de­mok­ra­si­de sı­nıf­ta kal­dı
BAŞ­BA­KAN Tay­yip Er­do­ğan, 12 Ha­zi­ran 2011 se­çim­le­ri­nin ar­dın­dan yap­tı­ğı ün­lü bal­kon ko­nuş­ma­sın­da ba­rış ve de­mok­ra­si me­saj­la­rı da ver­miş­ti. An­cak bu alan­da­ki ic­ra­at­la­rı da tam anlamıyla fi­yas­ko­ya dö­nüş­tü. Or­du için­de ve yar­gı­da tas­fi­ye­ye gi­den AKP, bü­yük bir kad­ro­laş­ma­ya im­za at­tı. Bu dö­nem­de on­lar­ca ga­ze­te­ci­yi ha­pis­ler­de sus­tur­ma­ya ça­lı­şan Er­do­ğan, Ge­zi eylemlerinde po­lis­ müdahalesine destek verdi.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive