Ataol Behramoğlu: Cemaatle yakınlaşma CHP’yi böler



‘Gül+Gülen+Kılıçdaroğlu koalisyon hükümet planı’ tartışmaları sürüyor. Konuyla ilgili şair Behramoğlu, böyle bir koalisyonun CHP’yi yıpratacağını, muhalefetin ortak hedefte birleşmesi gerektiğini söyledi

Haziran direnişiyle birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetemez hale gelmesiyle, başta ABD merkezli olmak üzere bazı odaklar Abdullah Gül+Fethullah Gülen+Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon hükümeti planını gündeme getirmişti. Aydınlık’ta İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yazısıyla başlayan tartışmaya bugün de Sanatçılar Girişimi sözcüsü/şair Ataol Behramoğlu katıldı. Behramoğlu, böyle bir koalisyonun önce CHP’yi yıpratacağı değerlendirmesinde bulundu.
Behramoğlu, Aydınlık’a şu açıklamaları yaptı:
‘Gül, Erdoğan ve cemaat birlikte hareket edecekler’
“Başbakanlığa gelişi zaten şaibeli olan kişinin bu gün içerde ve dışarıda bu desteği yitirmekte olduğu çok açık bir gerçek. Polis zorbalığıyla, tehditlerle, ülkenin bölünmesine verdiği ödünlerle ayakta kalmaya çalışıyor. Onun başbakanlığı yitirmesiyle partisinin bölünüp parçalanacağı kuşkusuzdur ve bu da ülkemizin hayrına olacaktır.
Ana muhalefet partisi yönetiminin bu gerçeğin bilincinde olmaması şaşılası bir şey olur. Erdoğan sonrası  AKP’yle ya da cemaat denilen her ne ise onunla bir yakınlaşmanın ne CHP’ye ne de ülkeye bir yararı olur. Böyle bir yakınlaşma CHP’nin parçalanmasıyla sonuçlanır. Zaten bu yönde bir söylenti ya da tahminin gerçekliği konusunda da ciddi kuşkularım var. CHP içinde tek tük yatkın olanlar bulunsa bile, yönetimin ve bütünüyle partinin böyle bir olasılığa prim verebileceğini düşünmek bile istemem. Ayrıca son kapışmada Gül-Erdoğan ve cemaatin birlikte hareket edeceğinden (bu yönde belki bir ABD tasarımı olması dışında) kuşku duymak için neden görmüyorum.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive