Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan çok konuşulacak itiraf



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat operasyonlarının arkasında AKP'nin olduğunu itiraf etti, "Hükümet sadece siyasi olarak bu işin arkasında durdu" dedi. Arınç, Ergenekon savcılarına da duacı olduklarını belirtti.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullahçı Aksiyon Dergisi'ne konuştu, Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat davalarına bakan hakim ve savcılara dua etti.
“Allah o savcılardan razı olsun ki hiçbir tehdide aldırış etmeden, hiçbir şeyden korkmadan soruşturmalarını çok güzel bir şekilde yaptılar, mahkemeler de incelemelerini yaptı, yargı kararını verdi. Biz şimdi hiçbir şeyden korkmuyoruz”
Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat gibi davaların arkasında AKP'nin siyasi gücünün olduğunu itiraf etti.
“Hükümet sadece siyasi olarak bu işin arkasında durdu. Çünkü başka hiçbir insan, savcı olsun hâkim olsun bunları yargılama gücü veremezdi.”
Arınç, Ankara'da başlayan 28 Şubat Davası ile ilgili de yargıya müdahale içerikli bir açıklama yaptı. Açıklamada Arınç, “Bence iyi hazırlanmış bir iddianame. 28 Şubat’ın medya, yargı, üniversite ve bazı iş çevreleri ayağı da var. Savcılık iddianameyi nasıl tanzim etmişse mahkeme ona bağlı kalır. Ama ceza davalarında mahkeme başka kişilerin de davaya dâhil edilmesi gereği duyarsa onlar hakkında ihbarda bulunur ve onları da soruşturun, davaya ekleyin, diyebilir. Savcılık soruşturur ve iddianameye dâhil edebilir” dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive