AKP'nin kahramanı tescilli terörist



Erdoğan'ın dizinin dibinde oturduğu, Milli Eğitim Bakanının şiirlerini dağıttığı Hikmetyar, ABD'nin BM'ye sunduğu teröristler listesinde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın eğitim öğretim yılı açılışında içinde Afganistan Hizb-i İslami örgütünün lideri Gülbeddin Hikmetyar'ı "liderimiz" sözleriyle öven şiirin bulunduğu kitabı dağıtması yankı uyandırdı. Cahit Zarifoğlu kitabındaki şiirde "Adı Gülbeddin Hikmetyar, liderimiz bizim. Allah adıyla konuşur, Allah için savaşır en önde. Ona zor değil kafasını kırmak zalimlerin, daha çocukken başladı bu işe... Seviyoruz tüm ülke gibi biz küçük mücahitler onu" dizeleri dikkat çekti. Peki, Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce dizinin dibinde oturduğu Hikmetyar kim?
Gülbeddin Hikmetyar, ABD tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na sunulan terörist ve terörizme destek veren kuruluşlar listesinde. Yani tescillenmiş bir terörist. Odatv davasında tutuklanan ve cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden MİT Asya Bölgesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun ölmeden önce Aydınlık'a gönderdiği ve Yazıişleri Müdürümüz Ergün Gedek'in kitaplaştırdığı mektuplarda da Hikmetyar'la ilgili şu bilgiler yer alıyor:
'Başına 15 milyon ABD doları konmuştur'
"Hikmetyar, halihazırda terör örgütleri listesinde yer alan ve ABD tarafından başına 15 milyon dolar konmuş bir terör örgütü lideridir. Dünyada terör, uyuşturucu, insan kaçakçılığının ana kaynağını oluşturan bir kısım Peştunlardan olan, hem Afgan devletinde yer almış ve hem de Taliban'la ortaklaşa terör eylemleri gerçekleştiren Hizb-i İslami'nin lideridir.
Yani ABD tarafından aranan, zaman zaman Pakistan/Peşaver şehrinin Şemse-tu kampında, zaman zaman İran'ın Meşhed, Zahedan ve Tahran'ında ve zaman zaman da ülkesi Afganistan/Celalabad şehrinin Kunar Vadisi'nde saklanan Hikmetyar, gerek Afganistan'ın, gerek Asya'nın ve gerekse dünyanın istikrarını bozan önemli terör örgütlerinin liderlerinden biridir.
'Erdoğan bu teröristten ilham almıştır'
Hikmetyar, "1996 yılında ikinci kez Usame Bin Laden'i Afganistan'a kabul eden, barındıran ve Ladin'ir liderliğini yaptığı Al-Kaide'ye gerek Afganistan ve gerekse Pakistan'da barınma ve eğitim alanları sağlayan, sonra Bin Laden'i Taliban'la ortaklaştıran ve Al-Kaide'yi tüm dünyanın başına bela eden teröristtir.
Şu anda Türkiye'yi yöneten Başbakan R.T.E. işte bu teröristin ayağına/dizlerinin dibine oturmuş ve bu teröristten ilham almıştır. Öte yandan, sonradan Bakan olan intihalci Başbakan Müsteşarı Ömer Dinçer de diğer bir Gülbettin Hikmetyar hayranı ve irtibatlısıdır. Bu hükümetin Taliban lideri Molla Muhammed Ömer ile de birebir irtibatı mevcuttur."
Yıllarca Orta Asya'da görev yapan ve bölgeyi çok iyi tanıyan Kozinoğlu'nun Hikmetyar'la ilgili açıklamaları yankı uyandırmıştı.
Birleşmiş Milletler'in 99 yılında imzaya sunduğu ve 16 Şubat 2003'te TBMM'den geçip yasalaşan Terörizmin Finansmanının Önlenmesi yasasının uygulama alanları içerisinde de Gülbeddin Hikmetyar'ın ismi bulunuyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive