Sert sözlere sert yanıt!



 “Söyler misin bize, senin kaç yüzün, kaç sıfatın, kaç şahsiyetin vardır?"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman‘da yaptığı konuşmada “Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa orada bulsunlar, buyursunlar gitsinler. Bizim tek devletimiz var” dedi.

Erdoğan; ” Geziciler buraya gelebildiler mi? Maya sağlam maya, gelemediler; Adıyaman prim vermedi. Bu meydanlarda molotofla dolaşan gençlere sesleniyorum. Arkasında olan CHP ve milletvekillerine sesleniyorum. Siz kendinize inanıyor ve güveniyorsanız demokraside sandık bu işi namusudur. Sandıktan netice alırsan biz de seni alkışlarız. Başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırma. Sünni, Alevi bu topraklar üzerinde kardeştir. Kökü dışarıda olan ipi tutan provokatörlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Alevi kardeşlerime sesleniyorum: Ana muhalefet partisi milletvekillerinin içinde olduğu kirli senaryo sergilenmek isteniyor. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar oluyor. Sokaklarda tahrik var. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için çalışıyor. Ana muhalefet maşa olarak kullanılmak isteniyor.” diye konuştu.
CHP’Yİ HEDEF ALDI
Anamuhalefet partisini hedef alan Erdoğan ” Meydan bulsalar zil takıp oynayacaklar. CHP bu. Birbirimizin yaşam tarzlarına saygı göstereceğiz. Başı açık ve örtülü kardeşim omuz omuza bu meydanlarda yürüyecek. Birbirimizin inançlarına saygı göstereceğiz. Bizi parçalamak isteyenlere hep ne dedik? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa orada bulsunlar, buyursunlar gitsinler. Tek devletimiz var. Bu bağımsızlığın ifadesidir. Türkiyeyiz. Kürdüyle Türküyle Lazıyla Çerkeziyle hepsiyle bir oluyoruz. Birbirlerine saygı duyacaklar.” dedi.
BAHÇELİ’DEN BAŞBAKAN’A: SENİN KAÇ YÜZÜN KAÇ SIFATIN VAR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, “Söyler misin bize, senin kaç yüzün, kaç sıfatın, kaç şahsiyetin vardır? Sayın Başbakan, unutma ki fos çıktın, balon gibi söndün, mum gibi eridin, kaynayan su gibi buharlaştın ve gerçek niyetlerini sonunda ele verdin” diye seslendi.
Bahçeli, partisinin Elazığ’da düzenlenen Kardeşlik Mitingi’nde konuştu. Elazığlılara “Mertliğin ve muhabbetin eşsiz neferleri değerli Gakgoşlarım” diye seslenen Bahçeli, konuşmasında kardeşlik mesajı verdi. “Tarihin hiçbir devrinde benlik davası gütmedik, soy-sop çetelesi tutmadık. Biz etnik öbeklere, etnik bölmelere, etnik kümelere, etnik uçlara ayrılmayacak kadar bütünleştik, kenetlendik, içiçe geçtik” diyen Bahçeli, “AKP gelesiye kadar köken izi sürülmemiş, etnik menşe araştırılmamıştır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Kürt kökenli vatandaşlara da seslenen Bahçeli, “Görüyorsunuz, sözde Kürt sorunu mucitleri, açılım müteahhitleri, asılsız çözüm failleri birliğimizi çekemiyorlar, kardeşliğimizi kabullenemiyorlar. Oyun büyük, çetin, acımasız ve vahşidir. Artık olanlara sessiz kalma, boşverme, ağırdan alma, yok sayma lüksünüz kalmamıştır. Tepkinizi gösterme, tavrınızı alma ve Türk milletini savunma vakti gelmiştir” dedi. Bir yanda BDP ve PKK’nın, diğer yanda AKP-CHP ve “BOP rezilliği”nin Kürt kökenli vatandaşlar üzerinde hesap ve spekülasyon yaptığını ifade eden Bahçeli şöyle devam etti:
“Kürt kökenli kardeşlerimin aklını çelmeye, bölünmeye razı etmeye çalışan alçaklar son sürat zehir imal etmektedir. Cinayet örgütü PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olduğunu ahlaksızca iddia etmekte, İmralı canisi yattığı hücreden sözde liderlik pozları ve mesajları vermektedir. Bunlar asla doğru değildir. Kürt kökenli kardeşim; bebekleri katleden, kızları, kadınları, yaşlıları canice kurşunlayan terör örgütüyle yana yana durmamış ve durmayacaktır.”
“KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİM KİMLİKSİZ BİR İNSAN YIĞINI MIDIR?”
AKP’nin meseleye tamamen oy gözüyle baktığını, temelsiz anketlerle Kürt kökenli vatandaşları istismar ettiğini ileri süren Bahçeli, “Hiç kimsenin bu toprakların sesini, iş ve aş taleplerini duyduğu yoktur. Kürt kökenli kardeşim yıllardan beri iki arada bir derede kalmıştır. PKK’nın baskı ve cinayetleriyle, devlet içinde yuvalanmış bazı odakların yanlışları vatanımızın bu bölgesinde şikâyet ve feryatları artırmıştır. Artık geçmişe sünger çekerek, hatalardan ders çıkararak, teröristleri def ederek, kötü niyetlileri ayıklayarak ve takviye edilmiş kardeşlik şuuruyla geleceğe bakılmalıdır.
Yeni anayasadan statü ve kimlik bekleyenler, anadilde eğitim olsun diyerek küresel planların peşine takılanlar sorarım sizlere; Kürt kökenli kardeşlerim, kimliksiz, statüsüz ve ne olduğu belli olmayan bir insan yığını mıdır? Yoksa büyük Türk milletinin saygın, onurlu ve güzide evlatları mıdır” diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive