Kılıçdaroğlu: "Tunceli'nin adının Dersim olmasını isterim"

CHP'den AKP'nin açılım paketine destek geldi. Ankara'da basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi geliştirecekse gereken her türlü desteği veririz, bundan kimsenin tereddütü olmasın" dedi.


Kılıçdaroğlu:

 
 Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerin Tunceli'nin adının "Dersim" olarak değiştirilmesi teklifini de savundu, Tunceli'nin Dersim olmasını isterim" dedi.

“Hükümet nasıl bir demokratikleşme paketi getirir bilmiyoruz. Ama bizim gerçekten inandığımız, Türkiye'de demokratikleşmenin yolunu açacaksa, demokrasiyi derinleştirecekse biz her türlü desteği veririz, yani bundan kimsenin tereddütü olmasın.”

Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin Tunceli'nin adının "Dersim" olarak değişitirilmesi için verdikleri kanun teklifini destekledi.

“Dersim coğrafyasıyla bugünkü Tunceli coğrafyası farklı alanlar bunu kapsayan bir alan. Adı Dersim olabilir, bizce hiçbir sakıncası yok. Milletvekili arkadaşlarımız kanbun teklifini verdiler zaten. Yani olmasını isterim”

Yeni anayasa açlışmalarına da değinen Kılıçdaorğlu, ilk 3 maddenin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Türkiye'yi sosyal hukuk devleti, laik yapı ve demokrasiden uzaklaştırmaması lazım. Anayasa değişikliklerinin ana hedefinin bu olması lazım. İlk 3 maddede yer alan kuralların güçlendirilerek yoluna devam etmesi lazım”

Kılıçdaorğlu, Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olayların bilinçli bir şekilde çıkarıldığını ve amacın Çarşı grubunu sindirmek olduğunu söyledi.

“Bazı çevrelerin attığı twitlere bakılıdğı zaman orda zaten her şey görülüyor. Oraya olay çıkarmak için gidiyorlar, binlerce kişi biletsiz giriyor içeriye. Polis gerekli önlemleri almıyor, bütün bunların hepsi bilinçli yapılıyor. Amaç Çarşı grubunu sindirmek”

ulusalkanal.com.tr

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive